14 Οκτ 2015

Θυμήσου να ξεχάσεις!!

Για να λυτρωθείς από καταστάσεις του παρελθόντος που σου έχουν προκαλέσει πόνο η δυσαρέσκεια χρειάζεται να μάθεις να συγχωρείς!! Πρώτα χρειάζεται να συγχωρέσεις τους ανθρώπους που σου δημιούργησαν εμπόδια, πόνο και θλίψη στο παρελθόν....

Μπορεί να είναι γονείς σου, κάποιοι φίλοι, συγγενείς, δάσκαλοι, η οποιοσδήποτε υπονόμευσε η πρόσβαλλε την αυτοπεποίθηση σου με οποιονδήποτε τρόπο.

Όσο τραυματική κι ήταν η εμπειρία για να σταματήσεις να σηκώνεις το βάρος της, είναι απαραίτητο να συγχωρήσεις όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα αλλά είναι ουσιαστικής σημασίας για να σταματήσεις να αναπαράγεις τα ίδια πρότυπα ξανά και ξανά. 
Όταν δεν συγχωρείς το συναίσθημα αυτό του παλιού τραύματος είναι ζωντανό και επειδή το συναίσθημα αυτό όπως και το κάθε συναίσθημα θέλει να βγει έξω και να εκφραστεί έλκει στη ζωή σου ξανά και ξανά τις ίδιες καταστάσεις που τρέφουν τη συναισθηματική σου σαβούρα.

Όσο δεν συγχωρείς δε βλάπτεις κανέναν άλλο παρά μόνο τον εαυτό σου, τον οποίο αναγκάζεις να ζει συνεχώς τις τραυματικές εμπειρίες του χθες. 
Μπορείς με πολλούς τρόπους να συγχωρέσεις, γράφοντας για παράδειγμα ένα γράμμα, η κάνοντας ένα τηλεφώνημα, η μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο με το άτομο που σε πλήγωσε, κάνε ότι χρειαστεί γιατί είναι σημαντικό να τακτοποιήσεις αυτό το θέμα μέσα σου!!
Κάνε ότι χρειαστεί και μετά απελευθέρωσε το!!

Επίσης είναι σημαντικό να συγχωρέσεις τον εαυτό σου, να πάψεις να τον κατηγορείς, να κάνεις αρνητικές σκέψεις και να νοιώθεις ενοχές. 
Αν μπορείς κάτι να αλλάξεις κάνε το σήμερα κιόλας διαφορετικά απελευθέρωσε τον εαυτό σου από αυτό το βάρος και σταμάτα να τον αδικείς. 
Έκανες το καλύτερο που μπορούσες σύμφωνα με τις γνώσεις που είχες. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς σου, για τους φίλους σου για όλους.

Γέμισε με αγάπη το χώρο που υπήρχε θυμός, θλίψη, ενοχές, φόβος και η αίσθηση ότι αδικήθηκες.

Πάρε την απόφαση να απελευθερωθείς από τις δυσαρέσκειες του παρελθόντος, σήμερα κιόλας και θα δεις σιγά σιγά τη ζωή σου να μεταμορφώνεται και να γίνεται απλά μαγική.
Σας φιλώ και πάντα με υγεία!!
Πηγή:myorama
NewsRoom mykonosticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...