16 Οκτ 2015

Nέα παράταση για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση στην εκπνοή - Αγωνία για χιλιάδες οικογένειες

- Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση παγώνει την αύξηση του ΦΠΑ.......

- Τα μεσάνυχτα έληγε η προθεσμία παράτασης και τώρα χιλιάδες οικογένειες θα ζήσουν άλλη μία εβδομάδα αγωνίας
- Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ την άλλη Παρασκευή θα ληφθεί η τελική ανάλυση
- Εάν ισχύσει οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κόψουν αναδρομικά τιμολόγια με ΦΠΑ 23% από τον Ιούλιο

Και ενώ χιλιάδες οικογένειες περίμεναν με αγωνία την τελική απόφαση της κυβέρνησης για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει βγάλει προφανώς άκρη με τα ισοδύναμα και έτσι δίνει νέα παράταση.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως η προθεσμία για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση που λήγει σήμερα θα παραταθεί έως την Παρασκευή 23/10/2015 και έως τότε θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης.

Άλλη μία εβδομάδα λοιπόν αγωνίας για πολλές οικογένειες και δεκάδες επιχειρήσεις, καθώς αν και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε προανήγγειλε την αναστολή του μέτρου, τελικά η κυβέρνηση καθυστερεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις, καθώς δεν έχουν βρεθεί πιθανότατα τα απαραίτητα ισοδύναμα.

Και μέχρι τώρα όμως η κυβέρνηση δεν έχει δείξει τις προθέσεις της, ενώ το γεγονός πως υπάρχει έντονη φημολογία για παραίτηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου σημαίνει πως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην έκδοση εγκυκλίων.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι την Παρασκευή θα περιμένουν πολλά ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και εάν δεν καταργηθεί το 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κόψουν αποδείξεις και τιμολόγια και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούλιο.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος 
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...