20 Οκτ 2015

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Eλάχιστες οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Στο περιθώριο και πάλι τα νησιά και η νησιωτικότητα.
Μόλις 29 ήταν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής μέχρι σήμερα για όλα τα σχολεία στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου! Δυστυχώς η αναλγησία και αδιαφορία της Κυβέρνησης......
και του Υπουργείου Παιδείας επαναλαμβάνεται, καθώς οι μαθητές με ειδικές ανάγκες, οι μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες παραμένουν ακόμα χωρίς τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς, χωρίς την κατάλληλη εκπαιδευτική και μαθησιακή υποστήριξη στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Και αυτό ο άξονας Γ, ο άξονας δηλαδή που περιλαμβάνει τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου, είναι ο άξονας που εξυπηρετείται πάντα τελευταίος όσον αφορά τις πιστώσεις για προσλήψεις από το Υπουργειό Οικονομικών, αλλά και ο άξονας ο οποίος υπόκειται στις περισσότερες περικοπές και κατά συνέπεια σε αγνόηση και παραμέληση από την πολιτική ηγεσία.

Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στον τομέα της ειδικής αγωγής προορίζονται για να εργαστούν στην παράλληλη στήριξη σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ), υποστηρικτικά για μαθητές με ειδικές ανάγκες και γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και σαν ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ) για τις ανάγκες των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) και των ΕΔΕΑΥ (Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης). 

Επισημαίνεται ότι οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό στις Κυκλάδες είναι ήδη πολύ μεγάλες, καθώς υπάρχουν πολλοί μαθητές με σοβαρές και γενικές και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες, μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν και πανελληνίως εξεταζόμενα μαθήματα στο τέλος της εκπαδευτικής χρονιάς, που μένουν χωρίς καμία υποστήριξη και βοήθεια. Ενδεικτικά μόνο στα σχολεία της περιφέρειας της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων φοιτούν περισσότεροι από 50 μαθητές με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία που παραμένουν χωρίς εξειδικευμένη στήριξη και βοήθεια από τους κατάλληλους καθηγητές.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αδιαφορία και η αναλγησία της κυβερνητικής αρχής για τη νησιωτική Ελλάδα και τις αυξημένες ανάγκες της, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λογοδοτήσει στους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες και στην κοινωνία της νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα των Κυκλάδων για τις σοβαρές ελλείψεις στο τομέα της Παιδείας και της ειδικής αγωγής για άλλη μια χρονιά.
Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας
Α. Κλείσαρης         Δ. Παπαδημητρίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...