15 Οκτ 2015

Το Φοιτητικό Επίδομα αλλάζει και συνδέεται με νέα φοιτητική κάρτα

Την δημιουργία μιας νέα Φοιτητικής Κάρτας που θα συνδεθεί με όλες τις παροχές που χορηγούνται στους φοιτητές της χώρας, όπως το φοιτητικό επίδομα και η δωρεάν σίτιση..... προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Ν. Φίλης. 
 
Ο κ. Φίλης, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, να προωθήσει μια νέα κάρτα φοιτητή που θα συνδέει τις παροχές μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού μητρώου. 
 
Μέχρι στιγμής το φοιτητικό επίδομα, χορηγείται με χειρόγραφη διαδικασία και ελέγχους με την αναμονή για την χορήγηση του επιδόματος, να φτάνει πολλούς μήνες όπως και αυτή την στιγμή εκκρεμούν επιδόματα σε φοιτητές από πέρσι. 
 
Έτσι πλέον, οι αιτήσεις, θα γίνονται ηλεκτρονικά, αλλά και οι διασταυρώσεις για το ορθό των αναγραφόμενων από τους φοιτητές.
 
Το μητρώο αυτό, όπως ανέφερε ο Ν. Φίλης, θα διευκολύνει και θα επιταχύνει την διαδικασία αλλά θα αποφεύγονται, όπως είπε και κάποιες μικρές περιπτώσεις διαφθοράς, όπως αυτό που παρουσιάζεται στην δωρεάν σίτιση.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φίλης, η δωρεάν σίτιση των φοιτητών λειτουργεί ουσιαστικά κάτω από ένα καθεστώς αδιαφάνειας. 
 
Ο κ. Φίλης ανέφερε, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα. 
 
Για την καθυστέρηση στην πληρωμή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος, δεν έδωσε καμία απολύτως πρόβλεψη για το πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμότητες, αφού όπως είναι γνωστό αυτή την στιγμή υπάρχουν άδεια κρατικά ταμεία. 
Πηγή:minedu.gov
NewsRoom mykonosticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...