13 Οκτ 2015

Τουρισμός: Ελλάδα δείχνουν οι πρώτες τάσεις από τη γερμανική αγορά

Με τις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στους ελληνικούς παραθεριστικούς προορισμούς.....
να βαίνουν προς το τέλος της σεζόν, στο μέτωπο των μεγαλύτερων tour operators της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση της τουριστικής ζήτησης στις χώρες της Μεσογείου, τον προγραμματισμό των θέσεων από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και οι προβλέψεις για τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων.

Τα πρώτα καλά νέα έρχονται από την αγορά της Γερμανίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των tour operators, η τάση και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής δείχνει πως η Ελλάδα θα εξακολουθήσει και την επόμενη χρονιά να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των τουριστών, ενώ οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως θα σημειωθεί αύξηση στη ροή επισκεπτών, αλλά και στον αριθμό των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων.

Ενδεικτικές είναι οι τελευταίες προβλέψεις ενός από τους πέντε μεγαλύτερους tour operators της Γερμανίας. Όπως μάλιστα δήλωσε η διοίκηση της Alltours, που είδε φέτος τις πωλήσεις πακέτων για την Ελλάδα να αυξάνονται κατά 10%, βρίσκεται στο πρόγραμμα η επέκταση συμβολαίων με ελληνικές μονάδες, όπως επίσης και η προσφορά διακοπών σε περισσότερους προορισμούς, ακόμη και σε μη δημοφιλείς.

Η Γερμανία αποτελεί τη βασικότερη αγορά τουριστών για την Ελλάδα, ο αριθμός των οποίων και αυτή τη σεζόν αναμένεται να κυμανθεί στα 2,5 εκατ. Με τα παρόντα στοιχεία, μόνο κατά τους πρώτους επτά μήνες τις χρονιάς, η αύξηση των Γερμανών τουριστών ξεπέρασε το 20%, ενώ αντίστοιχα οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 9,8% και διαμορφώθηκαν στα 944 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αναταραχή, όπως επισημαίνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες του Τουρισμού, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, που θα ανατρέψει τον προγραμματισμό των tour operators, οι ενδείξεις από τη γερμανικά αγορά παραμένουν ευοίωνες.

Και η Ισπανία όμως δείχνει να ανταγωνίζεται σκληρά τους ελληνικούς προορισμούς αναφορικά με την προσέλκυση Γερμανών επισκεπτών. Αν και παρατηρείται υστέρηση του ρυθμού της ζήτησης στα Κανάρια νησιά, η χώρα φαίνεται πως διατηρεί και αυξάνει τα μερίδιά της.

Όπως και να έχει, το τελευταίο μακελειό στην Τουρκία με τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα πιθανολογείται πως μπορεί να αλλάξει και τις "τουριστικές ισορροπίες” στην περιοχή, στρέφοντας τις προσφορές των γερμανικών πρακτορείων προς Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία. Από την άλλη όμως, φορείς της τουριστικής αγοράς δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους για το "μέλλον της γειτονιάς” της Μεσογείου, λέγοντας πως ο φόβος των επιθέσεων μπορεί να επηρεάσει και τις γειτονικές χώρες.
Βασιλική Κουρλιμπίνη
Πηγή: capital.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...