13 Οκτ 2015

Πλαστά 20ευρα τέλος με το νέο χαρτονόμισμα - δείτε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Σε έξι εβδομάδες μπαίνει στη ζωή μας το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, που ενσωματώνει......
σειρά χαρακτηριστικών ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πλαστών τραπεζογραμματίων που επιτήδειοι διοχετεύουν στην Ευρωζώνη αλλά και σε άλλες χώρες.

Το νέο 20ευρο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015 και από σήμερα Τρίτη άρχισε η αποστολή πληροφοριακού υλικού σε φορείς που κατ'επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά στη ζώνη του ευρώ, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την εμφάνιση του νέου χαρτονομίσματος και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του και να μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους.

Το ευρωσύστημα θα στείλει ενημερωτικά φυλλάδια σε πάνω από 2,8 εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, αφενός τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, και αφετέρου το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του.

Η ΕΚΤ σημειώνει ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).
Δείτε κι εσείς αναλυτικά πώς θα επιβεβαιώνετε τη γνησιότητα του νέου χαρτονομίσματος κάνοντας κλικ εδώ.
Πηγή: ethnos.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...