21 Σεπ 2015

Νίκος Συρμαλένιος: Όλοι μαζί στον αγώνα για προοδευτικές, καθημερινές νίκες!

Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, αποτελεί ιστορική εντολή για προοδευτική πορεία εντός Ευρώπης και.......
οριστική υπέρβαση του χρεοκοπημένου και διαπλεκόμενου παλαιοκομματικού συστήματος. Ο λαός για τρίτη φορά μέσα σε εννιά μήνες γύρισε την πλάτη στη ΝΔ, αλλά και στους λοιπούς εκφραστές του παλαιοκομματισμού και των μεγάλων συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και την υπονόμευση από εγχώρια και ξένα κέντρα, παρά τα σκληρά μέτρα που εκβιαστικά ψηφίστηκαν, κατήγαγαν θριαμβευτική νίκη ιστορικών διαστάσεων, που βεβαίως πρέπει γρήγορα να μεταφραστεί σε ένα μεγάλο κύμα ρήξεων και μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στη διοίκηση, στην παιδεία, στους θεσμούς, στη νοοτροπία της κοινωνίας, με στόχο την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι εχθρός της όλης προσπάθειας, αποτελεί το ιστορικό μέγιστο της αποχής, για το οποίο η Αριστερά αλλά και το πολιτικό σύστημα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Επίσης τεράστια ανησυχία προκαλεί η επιβεβαίωση του νεοφασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση. Τέλος μεγάλο μάθημα προς τους πρώην συντρόφους μας θα πρέπει να αποτελέσει η σαφής αποδοκιμασία τους από τον ελληνικό λαό, τόσο ως προς την πολιτική τους πρόταση, όσο και ως προς το ιστορικό ατόπημα που οδήγησε ουσιαστικά στην πτώση της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς μετά τον πόλεμο.

Στις Κυκλάδες ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την ηγεμονική του θέση με πρωτοπορία στα νησιά Σύρο, Μήλο και Τήνο, αλλά και με την για πρώτη φορά πρωτιά στη Σαντορίνη.

Είναι προφανές ότι με την επανεκλογή μας οι τρείς βουλευτές θα συνεχίσουμε ενωμένοι το έργο μας, αφενός για να κλείσουμε νησιωτικά μας ζητήματα, που έχουν μείνει ανοικτά και αφετέρου για να συμβάλλουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους στο ριζικό μετασχηματισμό που επαγγέλλεται το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά από καρδιάς όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δεσμευόμαστε ότι στη νέα περίοδο θα επιδιώξουμε μαζί με όλους τους νησιώτες να προωθήσουμε λύσεις νησιωτικότητας, που έχει απόλυτα ανάγκη η νησιωτική μας χώρα.
Όλοι μαζί στον αγώνα για προοδευτικές, καθημερινές νίκες!
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...