17 Σεπ 2015

Πότε ανακοινώνονται οι τελικοί πίνακες αναπληρωτών

Tο Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα που θα εκδοθούν τα αποτελέσματα και οι τελικοί πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών,.... μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη, μεταξύ της υπηρεσιακής υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελικής - Ευφροσύνης Κιάου - Δημάκου και των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός πλήρωσης των κενών έχει ως εξής:

- Αυτές τις ημέρες εξετάζονται από την αρμόδια Υπηρεσία οι ενστάσεις κατά των αναρτημένων ήδη προσωρινών πινάκων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

- Στις 23/9/2015 θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες της πρωτοβάθμιας και στις 24/9/2015 οι πίνακες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά, θα αρχίσουν οι προσλήψεις με προτεραιότητα στα κενά της πρωτοβάθμιας και στους βασικούς κλάδους μαθημάτων της δευτεροβάθμιας. Η πρόσληψη θα γίνεται τόσο με βάση τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (7.000 θέσεις και πλέον) όσο και από το ΕΣΠΑ.

Όπως έχει ήδη αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου, θα δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές όπου δεν λειτούργησαν σχολεία (απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές) και περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κενά.

- Στο διάστημα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 θα καλυφθούν τα κενά στις δομές της ειδικής αγωγής.

Σημειώνεται ότι, για την πλήρωση των κενών, η υπηρεσία του υπουργείου θα στηριχθεί στην πληροφορία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων "MySchool".

Για το λόγο αυτό, με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να κάνουν τάχιστα πλήρη καταγραφή όλων των στοιχείων στο σύστημα "MySchool", όπως υποχρεούνται εκ του νόμου.

Αυτά τα δεδομένα θα δείξουν την εικόνα των κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικών.

Σε περίπτωση που αυτοί δεν συμφωνήσουν με τα αφορώντα σε αυτούς δεδομένα του "MySchool", θα δηλώσουν τεκμηριωμένα τη διαφοροποίησή τους.

Όσον αφορά τις Κοινές ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αυτές θα κατανεμηθούν με ευθύνη των περιφερειακών διευθυντών, έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...