21 Σεπ 2015

Απάντηση Στέλιου Μπρίγγου στις δηλώσεις του κ. Καμμένου για την Μύκονο

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας, τόσο ως........
βουλευτού, όσο και για την τοποθέτηση σας σε Υπουργική θέση, ευχόμενός σας καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών ευθυνών που αναλαμβάνετε, δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες της.

Μετά λύπης όμως κ. Πρόεδρε, άκουσα για άλλη μία φορά να στοχοποιείται μέσα από τις δηλώσεις σας το νησί της Μυκόνου.  

Η Μύκονος είναι σήμερα μία επιτυχημένη "Τουριστική Βιομηχανία" μίας πληγωμένης οικονομίας, που συνεισφέρει στο ΑΕΠ περισσότερο από αυτό που της αναλογεί.

Εφόσον οι τουριστικές υπηρεσίες φορολογούνται σωστά, κερδίζουμε όλοι και το ίδιο το κράτος.

Γιατί λοιπόν γίνεται διάκριση σε πλούσια και φτωχά νησιά , νησιά δύο ταχυτήτων, ενώ όλες οι νησιωτικές κοινωνίες, ακόμα και αυτές των πλουσίων, έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα? 

Οι παροχές λοιπόν είναι μηδενικές, το κέντρο υγείας έχει τρομερές ελλείψεις, το ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο, Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα προσπαθούν με λιγοστά άτομα, υποδομές προηγούμενης 20ετίας, ένα αεροδρόμιο πύλη εισόδου εγκατελλειμένο, το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού σε άθλια κατάσταση και τέλος ο Αρχαιολογικός Χώρος της Δήλου σε κατάσταση που δεν αρμόζει στην σπουδαιότητα των μνημείων.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τα τελευταία χρόνια πώς ένα νησί κατορθώνει να διαπρέπει ενώ η δημόσια διοίκηση του έχει γυρίσει την πλάτη? 

Είναι η Μύκονος το πρόβλημα της χώρας πια? 


Κανείς δεν λέει να μην ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να μην χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. Ως πότε όμως θα παίζεται το σχισματικό παιχνίδι στα όρια του λαϊκισμού? 


Μήπως είναι μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί η αλλαγή του ΦΠΑ στα νησιά στοχοποιώντας πάλι νησιά όπως την Μύκονο?

Υπάρχει και αλλού πλούτος συσσωρευμένος, σε περιοχές που εκλέγεστε, καλό θα ήταν να αναφερθείτε και σε αυτές.

Κλείνοντας σας εύχομαι να υπηρετήσετε με ειλικρίνεια, εντιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα τα συμφέροντα της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των νησιών της Π.Ν.Α συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση και επίλυση σημαντικών τοπικών προβλημάτων. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε δίπλα σας προσβλέποντας σε μία γόνιμη συνεργασία.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...