7 Σεπ 2015

Ποια είναι η νέα τάση στα ταξίδια πολυτελείας

Η αύξηση της ανισότητας του πλούτου είναι ένας από τους παράγοντες που επαναπροσδιορίζουν τη φύση του τουρισμού πολυτελείας. Κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις καθώς και.......
κυβερνητικά μέτρα αυστηρότητας έχουν οδηγήσει μερίδα πλουσίων να ξοδεύουν τον πλούτο τους σε πιο ιδιωτικές εμπειρίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτύσσουν, ως αντισταθμιστικό μέτρο στις τοπικές κοινότητες, κοινωνικά υπεύθυνες δραστηριότητες στα ταξίδια πολυτελείας

H τάση προς ιδιωτική κατανάλωση, μακριά από τη δημόσια θέα, παρατηρείται στην αύξηση των αγορών των μεγάλων γιοτ και ιδιωτικών νησιών. Η τεχνολογική επανάσταση και ο αντίκτυπός της στις επικοινωνίες έχει επίσης προκαλέσει την απομάκρυνση των πλουσίων από αυτήν κατά τη διάρκεια των διακοπών, σύμφωνα με την ειδικό στα ταξίδια πολυτελείας και συνιδρύτρια της MyTravelResearch.com, Carolyn Childs.

Όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας ενώπιον 500 ταξιδιωτικών πωλητών, αγοραστών και συμβούλων στη διάρκεια του σεμιναρίου Luxperience Thought Leaders στο Σύδνεϋ, το κίνημα «Occupy», το διεθνές δίκτυο του κινήματος Occupy Wall Street κατά της κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας σε όλο τον κόσμο, άλλαξε τον ψυχισμό, στοιχεία της ηθικής και καταναλωτικών συνηθειών των εύρωστων οικονομικά ατόμων.

Έτσι, σήμερα παρατηρείται η άνθιση υπεύθυνων resort όπως το El Nido στις Φιλιππίνες, όπου οι πλούσιοι ταξιδιώτες και απολαμβάνουν πολυτελείς υπηρεσίες και προσφέρουν στην κοινότητα, τόνισε.

Ο τουρισμός πολυτελείας πια ορίζεται όλο και περισσότερο από τη δέσμευση προς τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την αυτοβελτίωση αλλά και την ικανοποίηση, τη φροντίδα και την επιδεικτική κατανάλωση.

Όπως είπε η Childs, η ανισότητα του πλούτου εντείνεται από το 1980 κι ύστερα, ωστόσο η άνθιση των νεόπλουτων, στην Κίνα, στην Ινδία και στις οικονομίες των G7, έχει κάνει τους πελάτες διακοπών πολυτελείας σε όλο τον κόσμο να διαχωρίζονται σε τύπους προσωπικότητας όπως ο φιλάνθρωπος, ο δυνάστης, ο ηδονιστής, ο πρωτοπόρος, ο τζετ σέτερ, ο κυνηγός του πλούτου κτλ.

Στα ταξίδια πολυτελείας ανθεί ακόμα ο φιλόδοξος πελάτης ο οποίος προτίθεται να ξοδέψει βάσει τριών παραγόντων: την περίπτωση (όπως επέτειος ή γαμήλιο ταξίδι), την εμπειρία (όπως ένα ταξίδι στην Ανταρκτική) και την ικανότητά του να συμβιβάζεται (για παράδειγμα να μένει σε ένα τρίστερο ξενοδοχείο αλλά να μετακινείται με ελικόπτερο για να δειπνήσει την τελευταία ημέρα). 

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας τώρα επαφίενται στους τουριστικούς πράκτορες ή τους συμβούλους, οι οποίοι είναι οι «μάγοι» τους και πρέπει να ενεργούν έτσι ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών τους, να είναι δημιουργικοί και να έχουν τον έλεγχο των πάντων, καθώς το σενάριο να αναγκαστούν να πουν «όχι» σε έναν πελάτη που έχει συνηθίσει να ακούει «ναι», φαντάζει τρομακτικό.
Πηγή: tornosnews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...