18 Σεπ 2015

Εξοπλίζεται με 5 Press-Container και 80 κάδους η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου

Παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ατζαμόγλου Μιλτιάδη και του Εντεταλμένου Συμβούλου καθαριότητας κ. Κουκά Αλέξανδρου, παρελήφθησαν,.......
σήμερα στο εργοτάξιο του Δήμου στη Μεσσαριά, δύο κινητοί συμπιεστές (12m3), οι οποίοι διαθέτουν ενσωματωμένα container "Press-Container".

Η ενίσχυση του εξοπλισμού θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη με την παραλαβή των τριών νέων Press-Container των (22m3) και θα ολοκληρωθεί το υπόλοιπο διάστημα του 2015 με περίπου 80 κάδων σκουπιδιών.
Οι νέοι κλειστοί απορριμματοδέκτες, με μεγαλύτερο μέγεθος και με ισχυρότερο, ανεξάρτητο σύστημα συμπίεσης, χωρητικότητας 12m3 και 22m3, κόστους 135.604,00€, φέρουν κατάλληλους μηχανισμούς ανάρτησης και συστήματα ασφάλισης με υδραυλική οπίσθια πόρτα και λόγω των διαστάσεων τους θα τοποθετηθούν σε περιοχές μεγάλης παραγωγής απορριμμάτων με στόχο την μείωση του υψηλού κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων αλλά και της πολύωρης απουσίας των απορριμματοφόρων.

Ο Δήμος Μυκόνου, ξεπερνώντας τα προβλήματα με την ανυπαρξία στόλου οχημάτων, τις συνεχιζόμενες βλάβες λόγω παλαιότητας και την γραφειοκρατία, αντιμετωπίζει πλέον με μέθοδο, σχεδιασμό και παρεμβάσεις την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας και διαμορφώνει μια στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων, με ευρύτητα σκέψης, αναζήτηση προτάσεων και συνεργειών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια για αλλαγή συμπεριφοράς στην καθημερινή απόρριψη των απορριμμάτων από δημότες και επαγγελματίες, αποσκοπώντας στην βελτίωση της καθαριότητας, την αύξηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...