10 Μαρ 2015

Κροίσος από το Ιράκ αγόρασε τη βίλα του Παύλου Ψωμιάδη στη Μύκονο

Φρίξος Δρακοντίδης
Την πολυτελή βίλα του καταδικασμένου για απάτη πρώην ιδιοκτήτη της Ασπίς Πρόνοια Παύλου Ψωμιάδη στη Μύκονο αγόρασε πάμπλουτος Ιρακινός επιχειρηματίας έναντι........
3 εκατ. ευρώ

- Τα χρήματα καρπώθηκαν άμεσα 334 εξαπατημένοι ομολογιούχοι

10 Οκτωβρίου 2013. Ώρα τρεις τα ξημερώματα.

Ο συμβιβασμός 400 ομολογιούχων με τα μέλη της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη έπειτα από τρεις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων είναι γεγονός. Η σύζυγος και τα παιδιά του πρώην ισχυρού άνδρα της Ασπίς Πρόνοια καταφέρνουν βάσει αυτού του συμβιβασμού να κερδίσουν προσωρινά την ελευθερία τους. Έχουν συμφωνήσει να εκποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους ώστε να αποζημιωθεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που έχουν χάσει τα χρήματά τους επενδύοντάς τα στην ΑΣΠΙΣ Capital.

Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Ψωμιάδη εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω. Οι δικηγόροι των εξαπατημένων ομολογιούχων αναλαμβάνουν δράση αισιοδοξώντας ότι θα αποζημιώσουν τους πελάτες τους στο μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που έχασαν, αν όχι σε ολόκληρο το ποσό. Σκοπός τους είναι να πουληθούν όλα μαζί και όχι ανά τεμάχιο, αν αυτό βέβαια καταστεί εφικτό.
>Ξεκινούν επαφές με ξένα funds του εξωτερικού αλλά και Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του real estate. Είναι γεγονός ότι ανάμεσα στα 14 ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη υπάρχουν και μερικά «φιλέτα», τα οποία και παραχωρούνται σε σχετικά καλές τιμές.

Ένα απ’ αυτά είναι και η βίλα της Μυκόνου. Χτισμένη μέσα σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρεμμάτων στον κόλπο της φημισμένης Ψαρρούς, το οποίο οι μεσίτες χαρακτηρίζουν πραγματική ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή δεδομένης της τοποθεσίας του αλλά και της ιδιαίτερα εύκολης πρόσβασης που παρέχει στη θάλασσα. Μακριά από την πολύβουη παραλία αλλά και τόσο κοντά σε αυτήν καθώς με ένα ταχύπλοο σκάφος προσεγγίζεις τη στεριά σε χρόνο μηδέν.

Σε αυτό το σπίτι κλείστηκαν μερικές από τις πιο μεγάλες συμφωνίες του Έλληνα Μέιντοφ με τους συνεργάτες και τους μεγαλοεπενδυτές των επιχειρήσεών του. Τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη πηγαινοέρχονταν στη Μύκονο με λιαρ τζετ τα οποία μισθώνονταν από την εταιρία Interjet και φυσικά ο λογαριασμός χρεωνόταν πάντοτε στα ταμεία της ΑΣΠΙΣ.

Οι τοίχοι στο εσωτερικό της κατοικίας των 415,77 τ.μ ήταν διακοσμημένοι από πανάκριβα έργα τέχνης. Οι χώροι της φιλοξενούσαν άνετα μέχρι και 10-12 άτομα ενώ οι καλεσμένοι απολάμβαναν βασιλική περιποίηση από το προσωπικό της βίλας. Μέσα στα μέλη του μόνιμου προσωπικού ήταν και ένας σεφ που φρόντιζε για τις γαστριμαργικές επιθυμίες της οικογένειας και των καλεσμένων τους.

Ο Ιρακινός επενδυτής

Το συγκεκριμένο ακίνητο μπήκε στο στόχαστρο ενός ξένου πάμπλουτου επιχειρηματία Ιρακινής καταγωγής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού ενώ φέρεται ως ιδιοκτήτης δεκάδων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Ονομάζεται Αον Αλ- Χασλόκ και είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής -εμπορικής «Hellenic Eagle» που εδρεύει στη περιοχή της Βούλας. Με χαμηλό προφίλ μεν, πανίσχυρος δε επιχειρηματίας και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ρευστότητα που του επιτρέπει να προχωράει άμεσα σε επενδύσεις και αγορές.
Η «Hellenic Eagle» που ιδρύθηκε στις 30/6/2010 φαίνεται να έχει προχωρήσει, πριν την αγορά της βίλας Ψωμιάδη σε αγορές ακινήτων στις περιοχές Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βούλα από 500.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ αγόρασε και το οικόπεδο μέσα στο οποίο κατασκευάστηκαν τα ιδιόκτητα γραφεία της.

Στις αγορές των ακινήτων φαίνονται να συμμετείχαν και off shore εταιρίες με έδρα στον Παναμά. Στη μετοχική σύνθεση της «Hellenic Eagle» συμμετέχουν δυο ακόμα πρόσωπα. Η σύζυγος του Αον Αλ- Χασλόκ, Μαχασέν Ανούν καθώς και ο Αχμέντ Χασλόκ.

Ο τελευταίος παρίσταται ως εκπρόσωπος της Hellenic Eagle στο ραντεβού για την αγοραπωλησία της βίλας μαζί με τους πωλητές, την Όλγα και τον Δανιήλ Ψωμιάδη στα ονόματα των οποίων ήταν καταχωρημένο το ακίνητο. Το τίμημα της πώλησης ήταν 3 εκατ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων κατατέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 34 ομολογιούχων που είχαν υποθήκες πάνω στη συγκεκριμένο ακίνητο, ενώ όσα χρήματα περίσσεψαν μοιράστηκαν στους υπόλοιπους 300 ανάλογα με το ύψος των ομολόγων του καθενός.
Πηγή: protothema.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...