15 Οκτ 2013

«Δένει» τα πλοία στα λιμάνια για 24 ώρες η ΠΝΟ

Οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία
Την ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ, στις 6 Νοεμβρίου
Να «δέσει» τα πλοία πανελλαδικά στα λιμάνια για 24ωρες, την ημέρα της γενικής απεργίας που προγραμματίζει η ΓΣΕΕ, πιθανότατα στις 6 Νοεμβρίου, αποφάσισε, στη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική......
Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σημειώνεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ έχει ήδη εισηγηθεί προς τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας η γενική απεργία να γίνει στις 6 Νοεμβρίου.

Ήδη, τα δύο μεγάλα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους σε γενική απεργία στις 6 Νοεμβρίου. Μάλιστα η ΠΕΜΕΝ έχει αποστείλει και εξώδικο προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, σε ανακοινώσεις τους, αναφέρουν ότι «με τη χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων και πολιτικών, με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, η οποία έχει φθάσει σε δραματικά επίπεδα, την αύξηση της ανεργίας, την εντατικοποίηση της εργασίας των όσων ναυτικών έχουν απομείνει, με τη συνεχή παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, με την επί μήνες μη πληρωμή των δεδουλευμένων, επιδιώκεται η άλωση και ισοπέδωση του κλάδου των Ελλήνων ναυτεργατών και η κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».
Πηγή : protothema.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...