14 Οκτ 2013

Πλειστηριασμοί για 15.000 «έχοντες» και κακοπληρωτές

Στο... στόχαστρο μπαίνουν 15.000 δανειολήπτες, οι οποίοι αν κι έχουν τη δυνατότητα της συνεπούς πληρωμής των οφειλών τους από στεγαστικά δάνεια, εντούτοις κρύβονται...
πίσω από την απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών.
Αίρεται η προστασία της κύριας κατοικίας για 15.000 δανειολήπτες, οι οποίοι αν κι έχουν τη δυνατότητα της συνεπούς πληρωμής των οφειλών τους από στεγαστικά δάνεια, εντούτοις κρύβονται... πίσω από την απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών, καθώς και για εκείνους με οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ

Γι' αυτούς αίρεται η προστασία της κύριας κατοικίας, όπως και για εκείνους με οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ. Για τους τελευταίους μάλιστα εξαιρούνταν από το σφυρί... οποιοδήποτε ακίνητο κι αν είχαν στην ιδιοκτησία τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους», οι τράπεζες έχουν εντοπίσει τις περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι διαθέτουν και τραπεζικές καταθέσεις καθώς και άλλα ακίνητα και παρ' όλα αυτά διαπιστωμένα αφήνουν απλήρωτες τις δόσεις των δανείων τους.

Στόχος οι μπαταχτσίδες δανειολήπτες να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των δανείων ως έχουν είτε να μπουν σε κάποια ρύθμιση.

Από 'κει και πέρα εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους θα προστατευτεί η κύρια κατοικία των δανειοληπτών που πραγματικά έχουν πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Προς το παρόν μόνο βέβαιο είναι ότι θα προστατεύεται η μόνη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών με οφειλές ως 20.000 ευρώ από προσωπικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...