10 Οκτ 2013

Δημόσιο: 12.000 απολύσεις από τους Δήμους – Όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά και όσοι προσλήφθηκαν χωρίς διαγωνισμό και κριτήρια φεύγουν άμεσα

- Λ. Γρηγοράκος: έχουμε τον αριθμό, ως το τέλος του μήνα θα έχουμε και ονόματα
- Είναι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από το 2003 ως το 2010
- Δεν γίνεται λόγος για διαθεσιμότητα αλλά για απευθείας απόλυση από το δημόσιο
- Πογκρόμ στους Δήμους για να καλυφθούν οι απολύσεις που ζητάει η τρόικα.....

Οπως αναφέρει το newsit.gr, αποκαλυπτικότατος ήταν μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος

Όταν ρωτήθηκε εάν ισχύει η πληροφορία ότι η τρόικα ζητά να απολυθεί το 40% όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα έδωσε απάντησε που εξέπληξε

Γρηγοράκος: οι αποχωρήσεις από τους ΟΤΑ αρκουν να καλύψουν τις απαιτήσεις της τρόικας 

Ο υπουργός ανέφερε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ και μόνον όσοι πρόκειται να απολυθούν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις της τρόικας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος οι υπηρεσίες του υπουργείου περνούν από κόσκινο τις χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν από το 2033 ως και το 2010.

Οι έλεγχοι αφορούν τόσο στον τρόπο με τον οποίο έγινε η πρόσληψη, όσο και η γνησιότητα των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι υπάλληλοι.

Πλαστά δικαιολογητικά και "πλάγια" πρόσληψη οδηγούν στην απόλυση

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός ήδη υπάρχει μια εικόνα για τον αριθμό εκείνων που έχουν πλαστογραφήσει δικαιολογητικά αλλά και όσων έχουν προσληφθεί χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Όπως υπογράμμισε το υπουργείο θα είναι μάλιστα σε θέσει να έχει και τον κατάλογο των ονομάτων ως τα τέλη του μήνα.

Το επόμενο στάδιο;
Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος. Οι υπάλληλοι αυτοί αρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο.

Με λίγα λόγια έχουν εντοπιστεί περίπου 12.000 υπάλληλοι με πλαστά δικαιολογητικά ή που προσλήφθηκαν με πλάγιο και όχι καθ' όλα σύννομο τρόπο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...