16 Αυγ 2011

Τελική απόφαση για τη συγχώνευση Thomas Cook - Co Operative


Σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Μ. Βρετανίας ότι εγκρίνει τη συγχώνευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook με τον Co-operative Travel τον Midlands Co-operative.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι σύμφωνα με..
την τελική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω συγχώνευση δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστικό περιορισμό του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τον προηγούμενο μήνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε παρατείνει την προθεσμία εξέτασης του αιτήματος των τουριστικών οργανισμών για συγχώνευση, γεγονός που προκαλούσε καθυστερήσεις στα σχέδια του  Thomas Cook. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, η διαδικασία επισπεύσθηκε καθώς όλα τα στοιχεία ήταν θετικά.
Από τη συγχώνευση θα προκύψει ένα δίκτυο 1.200 γραφείων στη Μεγάλη Βρετανία εκ των οποίων τα 780 θα προέλθουν από τον Thomas Cook και τα υπόλοιπα 460 από τις δύο εταιρείες του Co-operative.
Ωστόσο, εδώ και καιρό ο Thomas Cook έχει δηλώσει ότι θα κλείσει περίπου 75 γραφεία του, τα οποία κρίνει ότι δεν του είναι απαραίτητα αν και πρόσφατο δημοσίευμα της Sunday Times κάνει λόγο για κλείσιμο εκατοντάδων γραφείων, γεγονός που διαψεύδει ο οργανισμός.
Πηγη ltcnews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...