16 Αυγ 2011

Το μέλλον της τεχνολογίας στα ταξίδια

Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα επηρεάσει άμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και επηρεάζουν όλες σχεδόν τις πτυχές της τουριστικής εμπειρίας, από το πως και που θα ταξιδέψει ο τουρίστας μέχρι..
τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσει την κράτηση.

Ο βαθμός προσαρμογής στις τεχνολογικές εξελίξεις διαφέρει από κλάδο σε κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας. Κάποιοι κλάδοι όπως οι αεροπορικές εταιρείες, υιοθετούν άμεσα νέες τεχνολογικές εφαρμογές με στόχο την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστών τους. Άλλες τουριστικές επιχειρήσεις όπως τα μικρά ξενοδοχεία και οι μικροί τουριστικοί πράκτορες, είναι λιγότερο ενθουσιώδεις με κίνδυνο να χάσουν το μερίδιό τους από άλλες ανταγωνίστριες και πιο καινοτόμες επιχειρήσεις.
Ποσοστά online διείσδυσης παγκοσμίως στον τουριστικό κλάδο για το 2010:
- Αεροπορικές εταιρείες: 55%
- Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους: 95%
- Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων: 45%
- Αλυσίδες ξενοδοχείων: 45%
- Ανεξάρτητα ξενοδοχεία: 18%
Οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο βασικές τεχνικές για να μεγιστοποιήσουν τη διαδικτυακή τους θέση στις μηχανές αναζήτησης: “Search Engine Optimization” και “Paid Search”. Το SEO εστιάζει στη δομή και το περιεχόμενο που θα έχει μια ιστοσελίδα ώστε οι διάφορες μηχανές αναζήτησης να την κατατάσσουν υψηλότερα. Το paid search μέσω πληρωμής και για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, αναλαμβάνει την υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας σε συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης.
Τι επιφυλάσσει το μέλλον:
- Η διείσδυση των υπολογιστών και των συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα συνεχιστεί με αυξητικούς ρυθμούς, ειδικά στις αποκαλούμενες αναπτυσσόμενες χώρες.
- Η χρησιμοποίηση πολλαπλών καναλιών διανομής θα κυριαρχήσει στην τουριστική βιομηχανία.
- Ο ρόλος της αναζήτησης θα γίνει ακόμα πιο σημαντικός, με τον ανταγωνισμό να εντείνεται, καθώς ο αριθμός των επιχειρήσεων με διαδικτυακή παρουσία θα αυξάνεται. 
- Η άνοδος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα επηρεάσει άμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Πηγη  traveldailynews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...