12 Ιουλ 2011

Οι Eλληνες έχουν υιοθετήσει τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής


Στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα κριθεί η πορεία του εσωτερικού τουρισμού, αφού μικρό μέρος του ελληνικού πληθυσμού φαίνεται να έχει προγραμματίσει ήδη τις φετινές του διακοπές.
Oπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων Γ. Τελώνης....
στην εφημερίδα Εξπρές, «εδώ και κάποια χρόνια οι Eλληνες τείνουν να αποφασίζουν την τελευταία στιγμή πώς θα αξιοποιήσουν την καλοκαιρινή τους άδεια, στοιχείο που δεν επιτρέπει ακριβείς προβλέψεις πριν το πέρας του Ιουλίου». Ωστόσο, ο κ. Τελώνης εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στο εσωτερικό της χώρας, εκτιμώντας ότι θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. «Ο Eλληνας έχει ανάγκη τις διακοπές, αν και είναι πιθανό να περιορίσει σημαντικά τη χρονική διάρκεια των αποδράσεών του». Μια άλλη πτυχή του εγχώριου τουρισμού αναδεικνύει έρευνα του ΙΝΚΑ, σύμφωνα με την οποία το 72% των Ελλήνων φέτος θα επιλέξει ολιγοήμερες διακοπές κυρίως σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια ή ακόμα και τα ιδιόκτητα εξοχικά του, ενώ μόλις το 24% θα επιλέξει ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 62% του πληθυσμού, σε σχέση με το 59% πέρυσι, δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Μια εναλλακτική επιλογή για πολλούς Eλληνες είναι η απόδραση σε προορισμούς του εξωτερικού. Oπως αναφέρει σχετικά ο κ. Τελώνης, «κάποιοι στρέφονται σε off season περιοχές εκτός Ελλάδας, αφού πρώτα εξαντλήσουν τις επιλογές τους στο εσωτερικό της χώρας». «Για παράδειγμα», όπως συμπληρώνει, «κάποιος που δεν μπορεί να βρει δωμάτιο στη Μύκονο τον Αύγουστο λόγω υψηλών πληροτήτων είναι πιθανό να καταλήξει στη Βενετία, για την οποία το καλοκαίρι δεν είναι high season». Δημοφιλέστεροι διεθνείς τουριστικοί προορισμοί για τους Eλληνες το 2011 είναι η Ιταλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Ισπανία, ενώ έδαφος κερδίζει και η Τουρκία.
Πηγή: express.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...