30 Ιουλ 2011

Cornell: Ψεύτικες κριτικές για ξενοδοχεία-Όχι πια!

Ομάδα σπουδαστών του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Cornell ισχυρίζεται ότι δημιούργησε τεχνολογία που “ξεσκεπάζει” τις ψεύτικες και παραπλανητικές κριτικές για τα ξενοδοχεία στα σχετικά sites.
Μάλιστα δοκιμάζοντας το λογισμικό που δημιούργησαν, σε 800 κριτικές για ξενοδοχεία στο Σικάγο, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων έφθασε το 90%.....

Αυτό επετεύχθη, όταν ζητήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων να γράψουν σκόπιμα θετικά σχόλια για τα ξενοδοχεία, τα οποία αργότερα συγκρίθηκαν με αντίστοιχο αριθμό αξιόπιστων κριτικών.
Παράλληλα, δημιουργήθηκε κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας προσπάθησαν να ανακαλύψουν τις λανθασμένες κριτικές αλλά κατά πώς φαίνεται από τα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν, η προσπάθειά τους δεν στέφθηκε από επιτυχία. Το γεγονός αυτό, ενίσχυσε περισσότερο την αξιοπιστία του software που δημιούργησε η ομάδα σπουδαστών- ερευνητών καθώς όπως εξηγείται το εν λόγω λογισμικό αναλύει διάφορους παράγοντες όπως το συναίσθημα, τη σύνταξη και τη γραμματική ενός σχολίου πριν καταλήξει αν είναι αξιόπιστη ή όχι.
Παρόλο που εταιρείες όπως η TripAdvisor ισχυρίζονται ότι έχουν έξυπνο λογισμικό που βοηθά στον εντοπισμό των ψεύτικων κριτικών στα sites τους, οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Cornell θεωρούν ότι αυτού του είδους η τεχνολογία που εφαρμόζεται μέχρι στιγμής στον κλάδο δεν φιλτράρει σε βάθος τα αποτελέσματα, επιτρέποντας σε αναληθείς κριτικές να γίνονται δεκτές και να εμφανίζονται στις σελίδες τους.
Το θέμα με τις ψεύτικες κριτικές των ξενοδοχείων απασχολεί ιδιαίτερα τον κλάδο διεθνώς και λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις κυρίως μετά την επίσημη δήλωση εκπροσώπου της REWE Touristik ότι η συνεργασία του Tour Operator με ένα ξενοδοχείο θα εξαρτάται από το βαθμό θετικής αξιολόγησης που έχει λάβει αυτό από τους χρήστες των σχετικών sites όπως το Trip Advisor.
ΠΗΓΗ  ltcnews 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...