27 Ιουλ 2011

Αποκαλύφθηκε η επίσημη εφαρμογή του Facebook για iPad


Η ιστοσελίδα τεχνολογικού περιεχομένου TechCrunch κατά καιρούς έχει προαναγγείλει διάφορες υπηρεσίες και εφαρμογές όπου η κυκλοφορία τους δεν είχε ανακοινωθεί, αλλά αποκαλυπτόντουσαν μέσω στοιχείων στον υπάρχον κώδικα. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποκαλυφθεί αρκετές πληροφορίες ...
για το Chrome OS πριν αυτό κυκλοφορήσει, όπως έγινε επίσης και με την υπηρεσία Facebook Places.
Αυτή τη φορά το TC αποκαλύπτει τη μελλοντική έκδοση της εφαρμογής του Facebook για το iPad η οποία είναι ενσωματωμένη στην υπάρχουσα εφαρμογή του iPhone. Το θετικό της αποκάλυψης αυτής είναι ότι οι ισχυρισμοί της ιστοσελίδας δεν είναι απλώς ενδείξεις στον κώδικα που μελετήθηκε αφού η εφαρμογή του Facebook για το iPad μπορεί να εκτελεστεί μέσα από τον κώδικα της εφαρμογής για το iPhone με μια μικρή παρέμβαση.
Χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν η εφαρμογή που βρέθηκε μέσα στον κώδικα θα είναι και η τελική, οι πρώτες εντυπώσεις κάνουν λόγο για μεγάλες αισθητικές κυρίως διαφορές σε σχέση με την έκδοση για iPhone, και γίνεται λόγος για μία πολύ προσεγμένη εφαρμογή.
Σε αντίθεση με το iPhone app, το iPad app του Facebook κάνει χρήση ενός μενού το οποίο βρίσκεται στο αριστερό μέρος της οθόνης και μπορεί να ενεργοποιηθεί από το αντίστοιχο κουμπί ή μέσω ενός χτυπήματος στην οθόνη.
Σχετικά με την επίσημη κυκλοφορία της εφαρμογής, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από το Facebook, σύμφωνα όμως με δημοσίευμα του New York Times αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για όλους τους ανυπόμονους του Insomnia, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Facebook στο iPad σας ακολουθώντας τις εύκολες οδηγίες από το παρακάτω σύνδεσμο. Προϋποθέτει βέβαια η συσκευή σας να έχει γίνει jailbreak. Κατά τη δική μας δοκιμή απ’ όπου και οι φωτογραφίες, συναντήσαμε αρκετά προβλήματα τα οποία οδηγούσαν την εφαρμογή στο να κρασάρει κάτι αναμενόμενο αφού βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Επιπλέον απουσιάζει (μέχρι στιγμής) η ενσωμάτωση της υπηρεσίας Facebook Chat για συζήτηση με τους φίλους/φίλες σας σε πραγματικό χρόνο.
Πηγή  techit
Επιμέλεια για το mykonosticker : Βαγγέλης Κάστας - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...