28 Ιουλ 2011

Καθυστερήστε τις πρόωρες ρυτίδες με 6 τρόπους


Όσο συμβιβασμένοι και να είμαστε με την ηλικία μας, οι ρυτίδες πάντα θα μας ενοχλούν, ειδικά όταν πληθαίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Μήπως, όμως, μπορούμε να καθυστερήσουμε λίγο την εμφάνισή τους;
Μπορεί να τις ανακαλύψουμε από τη μια μέρα στην άλλη, είτε γύρω από τα μάτια, είτε στα πλάγια του στόματος και να... ταράξουν την ψυχολογία μας. Η αλήθεια είναι ότι το πέρασμα των χρόνων αναπόφευκτα «καθρεφτίζεται» στο πρόσωπό μας, κυρίως μέσω των ρυτίδων και ακόμη κι αν τις βαφτίσουμε «ρυτίδες έκφρασης» κι όχι ηλικίας, παραμένουν το ίδιο ενοχλητικές....

Όλοι θα γεμίσουμε αργά ή γρήγορα με ρυτίδες και οι νόμοι της φύσης δεν αλλάζουν, υπάρχουν, όμως, τρόποι που μπορούν να αποτρέψουν τις πρόωρες γραμμές που σχηματίζονται στο πρόσωπό μας λόγω διαφόρων παραγόντων.
Τι οδηγεί στην πρόωρη γήρανση;
Καθώς μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας γίνεται όλο και πιο ξηρή και λιγότερο ελαστική, ενώ η έκθεσή μας στον ήλιο, οι περιβαλλοντικές τοξίνες, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και ο καπνός, μόνο να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία μπορούν.
Ειδικά η συνεχής και απροφύλακτη έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία στην επιδερμίδα, τόσο ως προς το χρώμα της, όσο και ως προς την υφή της, το νερό που συγκρατεί ανά περιοχές κ.ο.κ., ανοίγοντας το δρόμο για τον σχηματισμό ρυτίδων.
Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι οι τραυματισμοί, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η ακμή, η μείωση των κυττάρων λίπους κάτω από την επιδερμίδα, η μείωση των επιπέδων του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών της επιδερμίδας κ.ά.
Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση
Ένας καλός συνδυασμός των παρακάτω μπορεί να σας βοηθήσει να «πολεμήσετε» τον… εχθρό και να απολαύσετε το νεανικό σας πρόσωπο, όσο γίνεται περισσότερο.
- Δώστε βάση στην ενυδάτωση, τη… μητέρα της νεανικότητας
Είναι γνωστό ότι με τη σωστή ενυδάτωση διατηρείται και η ισορροπία στην υγρασία του δέρματος, έτσι ώστε αυτό να μην είναι και να μην δείχνει αφυδατωμένο, ευνοώντας τη δημιουργία ρυτίδων. Χρησιμοποιήστε νερό βρύσης και καθαριστικό χωρίς σαπούνι για να καθαρίζετε το πρόσωπό σας, πίνετε αρκετό νερό και δοκιμάστε κρέμες με άλφα-υδροξυοξέα, οι οποίες περιέχουν βιταμίνη Α και Β. Αυτές οι κρέμες προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην ανανέωση της επιδερμίδας και στη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας.
-Εφαρμόστε αντιρυτιδικές κρέμες
Η δράση τους συχνά είναι βοηθητική, καθώς περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, άλφα-υδροξυοξέα, πολυπεπτίδια, απολεπιστικούς παράγοντες, όπως και πολλά φυτικά εκχυλίσματα, ο συνδυασμός των οποίων χαρίζει φρεσκάδα και τόνωση στο δέρμα. Φυσικά, η επίδραση όλων των παραπάνω διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τις ανάγκες της επιδερμίδας, γι’ αυτό θα χρειαστεί να ψάξετε προσεκτικά μέχρι να βρείτε την κατάλληλη για εσάς κρέμα.
-Απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα κάνοντας απολέπιση
Η διαδικασία αυτή έχει τη δυνατότητα να χαρίζει μια ομοιομορφία στην επιδερμίδα, τόσο ως προς την υφή, όσο και ως προς το χρώμα της, καθαρίζοντάς την από τα νεκρά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την όψη των λεπτών ρυτίδων. Δεν έχει, όμως, ιδιαίτερη επίδραση στις πιο βαθιές ρυτίδες.
-Δοκιμάστε την εμφύτευση
Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται προκειμένου να απαλύνει την εικόνα των ρυτίδων με εμφυτεύματα, όπως π.χ. μόνιμα ή προσωρινά «γεμίσματα» ή μοσχεύματα.
-Ενημερωθείτε για τη θεραπεία με λέιζερ
Ονομάζεται resurfacing και αποτελεί μια από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες, τόσο για τις ρυτίδες, όσο και για διάφορες ανωμαλίες που μπορεί να παρουσιάζει η επιδερμίδα, όπως σημάδια από ακμή ή άλλες ατέλειες, όπως δυσχρωμίες, φακίδες κ.λπ. Προκαλεί αναδόμηση του κολλαγόνου και ανανεώνει το δέρμα χωρίς να καταστρέφει την επιδερμίδα, δίνοντάς του νεανική όψη και αντιμετωπίζοντας τις ρυτίδες που αντικρίζετε κάθε πρωί στο πρόσωπό σας.
-Αναζητήστε λύση στην κοσμητική ιατρική
Με την κοσμητική ιατρική μπορείτε να τοποθετήσετε διαφορετικά τους ιστούς του προσώπου (ρυτιδεκτομή) και να αλλάξετε τη δομή τους. Μερικές από της τεχνικές περιλαμβάνουν:
Λίφτινγκ φρυδιών και μετώπου: Μειώνει τις στατικές ρυτίδες και «σηκώνει» τα φρύδια αν χρειάζεται.
Λίφτινγκ προσώπου: Συσφίγγει το δέρμα του προσώπου και του λαιμού, επιτρέποντάς μας να… κρύβουμε αρκετά χρόνια από την ηλικία μας και να μας πιστεύουν.
Botox: Θεωρείται μια από τις πιο χρήσιμες τεχνικές για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων, που προκαλούνται από τη σύσπαση των μυών. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, για να παραλύσουν μέσω ενέσεων τους μυς που είναι υπεύθυνοι για τις ρυτίδες που δημιουργούνται στο μέτωπο, το «πόδι της χήνας» και ανάμεσα στα φρύδια. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αλλάξει το σχήμα των φρυδιών και να απαλύνει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Η ουσία που χρησιμοποιείται είναι η βοτουλινική τοξίνη και το αποτέλεσμα διαρκεί για περίπου 6 με 8 μήνες.
Δερμοαπόξεση: Είναι μια χειρουργική διαδικασία, κατά την οποία γίνεται ελεγχόμενη απόξεση των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας, προκειμένου η επιδερμίδα να γίνει πιο απαλή και να μειωθούν τα σημάδια, οι φακίδες και οι λεπτές γραμμές.
Όπως είναι φυσικό, το να αποφασίσει κάποιος να πάρει το δρόμο του… νυστεριού δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και απαραίτητο. Ξεκινήστε από απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, όπως σωστός ύπνος, προφύλαξη από τον ήλιο, ενυδάτωση, καθημερινή γυμναστική προκειμένου να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να διώξετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και φροντίστε να έχετε πάντα καθαρό δέρμα, ειδικά πριν πέσετε για ύπνο. Και σε καμία περίπτωση μην μειώσετε τα χαμόγελά σας για να μην αποκτήσετε ρυτίδες!
Πηγή  clickatlife
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...