29 Ιουλ 2011

ΞΕΕ: Η αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση θα πλήξει τον τουρισμό


ΣOBAPEΣ ανησυχίες για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης το 2012 εκφράζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Τσακίρης, λόγω της επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στη διατροφή, από 13% στο 23%, αλλά και της αρνητικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποφασισθείσα αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία θα επιβαρύνει σημαντικά τα τουριστικά πακέτα, θα μειώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα ...
του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας. Ειδικότερα, η επίδραση της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, για το τουριστικό πακέτο θα ανέλθει στα ξενοδοχεία All Inclusive από 9,30% σε 11,80%, στα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή από 7,80% σε 9,80% και στα ξενοδοχεία με πρωινό από 7,80% σε 9,10%. Oπως τονίζει ο κ. Τσακίρης, την επόμενη χρονιά το εφετινό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας των χαμηλών τιμών θα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα, η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική θα έχει ομαλοποιηθεί και οι πληγείσες χώρες θα επανέλθουν στην αγορά του χρόνου με ακόμη χαμηλότερες τιμές.
Ακόμη ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης διατύπωσε τις ανησυχίες του για την τουριστική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας της απεργίας των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι ζοφερές εικόνες στα διεθνή ΜΜΕ των πρώτων ημερών της απεργίας έχουν ήδη “γράψει” στο υποσυνείδητο των δυνητικών μελλοντικών πελατών μας αποτρέποντας ουσιαστικά περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν την Ελλάδα από όσους θα μπορούσε να προσελκύσει οποιαδήποτε έξυπνη καμπάνια του ΕΟΤ». Τέλος, σημειώνεται ότι «οι αρμόδιοι υπουργοί, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού μοιάζουν να περιμένουν να τελειώσει το πρόβλημα από μόνο του, θεωρώντας τις όποιες τουριστικές απώλειες προκαλούνται ως μια ακόμη παράλληλη, αποδεκτή απώλεια».
Πηγή: Express.gr  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...