30 Ιουλ 2011

Τα 20 στιλιστικά σφάλματα των γυναικών! Διάβασέ τα και απόφυγέ τα...

Το ξέρω είναι απίστευτο, αλλά υπάρχουν γυναίκες που βλέπουν τα ρούχα ως ένα απλό είδος ένδυσης - απλά υποχρεωτικό! Αυτό το άρθρο δεν απευθύνεται σίγουρα σε εκείνες...

Λίγο ή πολύ ως γυναίκα που αγαπάει τα ρούχα και κατ' επέκταση τη μόδα διαβάζεις περιοδικά, φροντίζεις να ενημερώνεσαι για τις τάσεις, ψωνίζεις όσο μπορείς και ανανεώνεσαι πρώτα από όλα για σένα. Σου αρέσει να σε κοιτάς στον καθρέφτη και το είδωλο που αντικρίζεις να είναι κάτι όμορφο και περιποιημένο. Και πίστεψε με σίγουρα θα αρέσεις και στους άλλους!...

Όπως πάντα έχεις ανοίξει τη ντουλάπα σου και σκέφτεσαι, σε επίπεδο υπνωτισμού, τι να φορέσεις. Μετά από έντονη διαμάχη με τον εαυτό σου παίρνεις τη μεγάλη απόφαση. Τέλεια! Ντύνεσαι. Κοιτιέσαι στον καθρέφτη. Όλα σου φαίνονται σωστά, όπως ακριβώς τα είχες οραματιστεί αλλά κάτι δεν σου κολλάει. Υπάρχουν λοιπόν μικρά ή μεγάλα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της ένδυσης και που θα ήταν όλα πολύ πιο ωραία εάν δεν γινόντουσαν.

Το tlife σου αναφέρει κάποια από τα δημοφιλέστερα λάθη που συναντάς έξω και, ναι, τα έχουμε κάνει όλες μας. Πριν τα αναφέρω να σου πω πως μέχρι την ηλικία των 25 πολλά από αυτά δικαιολογούνται λόγω νιότης!

1. Πρώτο και βασικότερο όλων! Πρέπει να ντύνεσαι ανάλογα με το σώμα σου. Η δημόσια εμφάνιση με λίκρα (ελαστικά) υφάσματα που διαγράφουν το σώμα όταν οι αναλογίες σου δεν είναι μοντέλου είναι καλό να αποφεύγονται.

Πιο αναλυτικά.... 
Όταν ο σωματότυπος σου είναι μήλο καλό είναι να αποφεύγονται: τα ελαστικά μπλουζάκια, τα κοντόμεσα (που αφήνουν την κοιλιά απέξω) και τα πολύ σφιχτά παντελόνια που τονίζουν τη μέση. Επίσης, θα πρότεινα να αποφύγεις οτιδήποτε έχει σχέση με οριζόντια ρίγα -αμέσως προσθέτει και σε κάνει να φαίνεσαι "τρισδιάστατη".
  Εάν ο σωματότυπός σου είναι αχλάδι: είναι καλό να αποφεύγονται τα καυτά σορτς και τα πολύ       κοντά φορέματα.
2. Εάν έχεις μεγάλο στήθος απαγορεύεται ρητά να μην χρησιμοποιείς σουτιέν.

3. Γενικά, είναι καλό ειδικά μέσα στην πόλη τα υπερβολικά mini και τα καυτά σόρτς να αποφεύγονται μετά την ηλικία των 20.

4. Ένα άλλο λάθος που δεν παρατηρούν αρκετές και είναι περισσότερο πρακτικό είναι πως όταν το ρούχο σου είναι ανοιχτόχρωμο το εσώρουχό σου δεν πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση αλλά στην απόχρωση του δέρματός σου. Δηλαδή, με λευκό φόρεμα ή t-shirt επιλέγουμε εσώρουχα στην απόχρωση του δέρματός μας και όχι λευκά.

5. Με λευκό παντελόνι επιλέγουμε πάντα (είναι νόμος) εσώρουχα στο χρώμα του δέρματός μας.

6. Εάν το ύφασμα του ρούχου είναι μεταξωτό ή αέρινο φρόντισε να προμηθευτείς εσώρουχα χωρίς λάστιχο στο πλάι ώστε να μην διαγράφουν μέσα από το ρούχο.
7. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί το πόσο κακόγουστο είναι να προεξέχει το εσώρουχό σου από το παντελόνι. Σε καταλαβαίνω πως υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να το αποφύγεις γιατί τα κοψίματα των παντελονιών είναι πολύ χαμηλά, αλλά πρόσεξέ το. Δεν είναι chic!

8. Εάν επιλέξεις ένα t-shirt και φαίνονται οι τιράντες από το σουτιέν σου, οι οποίες μπορεί να είναι σε κάποιο χρώμα... δεν συνδυάζεις ποτέ το χρώμα του εσώρουχου με τσάντα, παπούτσια, ζώνη ή ακόμη χειρότερο με κραγιόν και λουλούδι στα μαλλιά!

9. Επιλέγεις να φορέσεις μια μακριά εφαρμοστή μπλούζα καλοκαιρινή, η οποία μπορεί να έρχεται μέχρι τη μέση από το μπούτι σου... Να ξέρεις πως αυτές οι μπλούζες εάν δεν είσαι πάρα πολύ αδύνατη τονίζουν την περιφέρεια.

10. Αφού έχεις ντυθεί, αποφασίζεις να αποθεώσεις το look σου με κάποια κοσμήματα ή αξεσουάρ όπως βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια. Θέλω εκείνη την ώρα να θυμηθείς το tlife.gr και να βάλεις όσο το δυνατόν λιγότερα! Δηλαδή, στο χέρι που θα βάλεις τα βραχιόλια μην φορέσεις και δαχτυλίδια. Εάν βάλεις κάποιο κολιέ μην φορέσεις και σκουλαρίκια και προς θεού μην τα φορέσεις όλα μαζί!

11. Επίσης, όταν τα γυαλιά ηλίου στο πλάι έχουν μεταλλικά αναγραφόμενη τη μάρκα τους, απόφυγε να φορέσεις και κρεμαστά σκουλαρίκια. Είναι too much.

12. Απόφυγε τα παντελόνια με "νερα" μέσα. Δηλαδή τα παντελόνια που πχ. είναι μπλε κι έχουν κι άλλες πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος συνήθως συνδυασμένα με τρουκς. Είναι κιτς!

13. Εάν είσαι από τις γυναίκες που φοράνε μόνο ρούχα σχεδιαστών να σε ενημερώσω πως το να ανακατεύεις τις μάρκες κατατάσσεται στα στιλιστικά σφάλματα.

14. Απόφυγε τις υπερβολές. Ένα κομψό ντύσιμο δεν χρειάζεται να αποτελεί υπερπαραγωγή.

15. Απόφυγε για τις πρωινές βόλτες τα στρας, τις παγιέτες και οτιδήποτε παραπέμπει σε βράδυ πρωτοχρονιάς.

16. Μην συνδυάζεις κόκκινο με πράσινο μαζί. Παραπέμπει κι αυτό σε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

17. Όταν έχεις να πας κάπου επίσημα απόφυγε να δείξεις όλη σου τη διάθεση να δημιουργήσεις μόδα κάνοντας τρελά σύνολα και επέλεξε πράγματα πιο κλασικά που δεν θα σε εκθέσουν.
18. Μην αντιγράφεις τα look των διασήμων όταν αυτές είναι επί σκηνής. Θυμήσου πως πληρώνονται για να κάνουν show οπότε οι υπερβολές στις επιλογές τους είναι δικαιολογημένες.

19. Το να κρατάς αξεσουάρ απομίμηση των αυθεντικών είναι συναγερμός κακογουστιάς! Και θα σου το τεκμηριώσω ως εξής: Αυτές που μπορούν να πάρουν τα αυθεντικά έχουν κάνει έρευνα και αναγνωρίζουν τις μαϊμούδες όπως η μάνα το παιδί της. Επίσης, το να κρατάς τσάντα απομίμηση υποδηλώνει τρελή ανασφάλεια του: “δεν το έχω και θέλω όπως και δήποτε να λέω πως το έχω, οπότε τι κάνω; Λέω ψέματα!". Δυστυχώς θα είμαι σκληρή και θα σου πω πως όσες κρατάνε ψεύτικα αξεσουάρ μέσα τους γνωρίζουν την αλήθεια. Δεν έχουν πχ. Louis Vuitton! Οπότε αντί τσάντας από το πανέρι, που της λείπουν και μερικά γράμματα από το logo της εταιρίας προτίμησε μια απλή τσάντα για την οποία και κανείς δεν θα σε κοροϊδέψει και ασπροπρόσωπη θα σε βγάλει -και θα έχει και στιλ. 
20. Θυμήσου πως πρέπει πάντα να δοκιμάζεις τα ρούχα που αγοράζεις ώστε να είναι στο νούμερό σου. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να φαίνεται πως είναι δανεικό. Όταν τα δοκιμάζεις κάνε σωστές στροφές στον καθρέφτη ώστε να σε δεις από όλες τις πλευρές.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΟΦΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΠΟΥ ΠΑΩ, ΤΙ ΩΡΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΤΙ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΕΙΜΑΙ!

ΠΗΓΗ  tlife  







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...