27 Ιουλ 2011

Καλοκαιρινοί έρωτες


Η Ψυχολόγος Υγείας και Ψυχοθεραπεύτρια Σωτηρία Μακαρώνη, αποδομεί τις σεξουαλικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μας δίνει μερικές βασικές οδηγίες χρήσης.
Το καλοκαίρι εκτός από μια ευκαιρία για ξεκούραση, ανατροφοδότηση, και διασκέδαση ύστερα από ένα κουραστικό χειμώνα πολύ συχνά αποτελεί το πεδίο εκείνο στο οποίο αναπτύσσονται νέες γνωριμίες και σεξουαλικές σχέσεις οι οποίες...
άλλες φορές μπορεί να έχουν συνέχεια και μετά το πέρας του καλοκαιριού και άλλες φορές να κρατήσουν μόνο μέσα στο πλαίσιο των διακοπών.

Όποια και να είναι η κατάληξη τους, είναι σημαντικό να κρατάμε κάποιους κανόνες σεξουαλικής ασφάλειας που είναι σημαντικοί για την διατήρηση της προστασίας αλλά και της απόλαυσης μας.

-Επικοινωνήστε ξεκάθαρα. Το να πείτε «ναι» ή «όχι» μπορεί να είναι δύσκολο είναι όμως σημαντικό. Εξάλλου το να πείτε όχι στο σεξ με ένα συγκεκριμένο άνθρωπο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να θελήσετε να κάνετε σεξ μαζί του σε μια άλλη στιγμή ούτε το να πείτε ναι δεν σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη.

-Επικοινωνήστε ανοικτά. Αν δεν είστε σίγουρη για το τι θέλετε, σταματήστε και συζητήστε το. Αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη ότι είναι καλύτερα να περιμένετε.

-Παρατηρήστε την κατανάλωση αλκοόλ που κάνετε. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επηρεάσει τόσο τις αποφάσεις σας όσο και την ικανότητα σας να προφυλάξετε τον εαυτό σας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

-Να είστε προετοιμασμένοι και να σκέπτεστε πιο πέρα από την στιγμή. Αν και η ευθύνη για μια σεξουαλική σχέση πρέπει να μοιράζεται είναι σημαντικό εσείς να έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στην μετάδοση σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων ή μια ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
Σωτηρία Μακαρώνη
Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια
Πηγή  queen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...