26 Ιουλ 2011

All inclusive: Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη ρύθμισή του


Ερώτηση για το αν προτίθεται να αναλάβει δράσεις για να ρυθμίσει την αγορά του all inclusive κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Δανέλλης.
Ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι ο τύπος αυτός προσφοράς στα καταλύματα όπως λειτουργεί στις μέρες μας και κυρίως η άνοδός του τα τελευταία χρόνια προκαλεί αρκετά προβλήματα στις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με αντίστοιχες επιπτώσεις στις υπόλοιπες υπηρεσίες εστίασης, διασκέδασης, εμπορίου και ευρύτερης ανάπτυξης.....

“Συνυπολογίζοντας ότι τα περισσότερα καταλύματα αλλά και οι λοιπές υπηρεσίες στις χώρες αυτές είναι κυρίως μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, η υπεροχή των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων με αυτές τις μεθόδους έναντι των τοπικών είναι έντονη και ανησυχητική” αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ερώτησή του και συνεχίζει “Παράλληλα, οι τοπικές κοινωνίες των τουριστικών προορισμών στερούνται των ωφελειών της κινητικότητας των επισκεπτών τους, ενώ ο τουρισμός χάνει την πολιτισμική του διάσταση, αφού οι επισκέπτες ελαχιστοποιούν την επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες.”
 Πηγή : LTC news

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...