31 Ιουλ 2011

Κλιματιστικά: Δροσίζουν μεν, βλάπτουν δε!


Έρευνα σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης
Κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, που δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο στη χώρα μας , το air-condition διευκολύνει τη ζωή μας και είναι η εύκολη λύση στην οποία οι περισσότεροι καταφεύγουν. Όμως, αγνοείται το γεγονός ότι η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό μας σύστημα...
Τα κλιματιστικά αποσπούν υγρασία από τον αέρα, η οποία μπορεί να στεγνώσει την προστατευτική γραμμή βλέννας στα ρουθούνια, δίνοντας στους ιούς μια καλύτερη ευκαιρία να εγκατασταθούν στη μύτη.

Άλλοι λένε ότι τα κλιματιστικά λειτουργούν ως μηχανή που εκπέμπει μικρόβια, καλλιεργεί βακτήρια και ιούς και στη συνέχεια τα «ανακυκλώνει» σε κλειστούς χώρους.

Όπως με τα κρυολογήματα και άλλες αναπνευστικές παθήσεις το χειμώνα , ο κρύος αέρας από μόνος του  δεν είναι ο ένοχος -  το πρόβλημα είναι οι ιοί σύμφωνα με τον  δρ Ujwala Καζά, αλλεργιολόγο και ανοσολόγο του Ιατρικού Κέντρου Langone του  Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία, λένε ότι  τα κλιματιστικά είναι δυνατό να συμβάλουν σε ορισμένες περιπτώσεις για λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα κλιματιστικά βλάπτουν την υγεία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η άποψη αυτή.
Πηγή  protothema
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...