19 Οκτ 2015

«Μαγειρεύουν» νέα εισφορά-σοκ στους μισθούς!

Υπέρ της επιβολής νέας έκτακτης, κλιμακωτής εισφοράς - με αιχμή τους υψηλούς μισθούς - τάσσεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας,....
προκειμένου να δημιουργηθεί αποθεματικό για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου σχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας θα υποστηρίξει την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για δημιουργία αποθεματικού (buffer fund), όπου θα εισφέρουν οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Σοφών αναφέρει στο πόρισμά της: «Ένας τέτοιος πόρος για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί, λ.χ., να είναι μια εισφορά στους υψηλά αμειβόμενους η ένας τραπεζικός φόρος ή ένας φόρος στις μεγάλες περιουσίες και γενικά ένας φόρος εκεί όπου συγκεντρώνεται, παρά την κρίση, ο πλούτος».

Πηγές του υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για σχέδιο επιβολής κλιμακωτής εισφοράς, ενδεχομένως και σε μισθούς που ξεκινούν από 1.200 ευρώ, με το βάρος, ωστόσο, να πέφτει σε εργαζομένους που οι μισθολογικές τους απολαβές υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ.

Παράλληλα, υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου βλέπουν θετικά την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, πριν από την ολοκλήρωση του περιουσιολογίου από το υπουργείο Οικονομικών. Μηδαμινές πιθανότητες συγκεντρώνει η πρόταση της Επιτροπής Σοφών για την επιβολή φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών.

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος δηλώνει στη Realnews ότι «με την εφαρμογή ενιαίων κανόνων υπολογισμού εισφορών και συντάξεων θα εξορθολογιστεί το σύστημα από πρόδηλες ανισότητες και ανορθολογισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν συνταξιούχοι που παίρνουν μέχρι και δέκα συντάξεις».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews:
Αργυρώ Μαυρούλη
Πηγή: real.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...