1 Οκτ 2015

Και επίσημα υποψήφιος ο Ε. Μεϊμαράκης "στολίζοντας" Αβραμόπουλο και Σαμαρά - Όλο το παρασκήνιο

- Πιέσεις δέχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να κατέβει υποψήφιος και ο ίδιος φέρεται να το σκέφτεται σοβαρά
- Το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει.......
και επίσημα την υποψηφιότητά του
- Παρασκηνιακές συναντήσεις έχει με πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχει ο Αντώνης Σαμαράς
- Δηλητηριώδες tweet του Κ. Μητσοτάκη κατά της προσπάθειας Μεϊμαράκη να γίνουν άμεσα οι εσωκομματικές εκλογές

Το παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία φουντώνει κάθε μέρα και περισσότερο, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος, ενώ νωρίτερα την είχε καταθέσει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με τις 50 υπογραφές, αν και όπως διαρρέει το περιβάλλον του είχε συγκεντρώσει υπερτριπλάσιο αριθμό.

Στην ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς μου όμως ο κ. Μεϊμαράκης δεν δίστασε να καταφερθεί με σοβαρές αιχμές κατά συγκεκριμένων ατόμων, που προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Ο κ. Μεϊμαράκης "στόλισε" όσους εγκατέλειψαν το κόμμα, λέγοντας πως κάποιους τους τίμησε η Νέα Δημοκρατία και έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί και μετά την εγκατέλειψαν. Δήλωσε πως κάποια από τα στελέχη προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία "συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι παρέμειναν αμέτοχοι στα κομματικά δρώμενα επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει.

Οι ευθείες αυτές βολές παρά το γεγονός πως ο κ. Μεϊμαράκης δεν είπε όνομα, στρέφονται κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει αποστασιοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Βέβαια την ώρα που ο κ. Μεϊμαράκης άφηνε αιχμές κατά του Ευρωπαίου Επιτρόπου, εκείνος φτάνει στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται πιέσεις να δηλώσει παρών στην κούρσα της ηγεσίας. Ωστόσο, ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει λάβει καμία τελική απόφαση, αλλά το σκέφτεται σοβαρά.

Αιχμές άφησε όμως και κατά του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως ανέλαβε τη Νέα Δημοκρατία για να την πάει σε εκλογές, ξέροντας τις δυσκολίες και την οργανωτική διάλυση που επικρατούσε στο κόμμα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του μέσα στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως εκείνος ήταν πάντα εκεί, "δεν την βαρέθηκα ποτέ, ούτε απομακρύνθηκα ακόμα και όταν η Ν.Δ. ήταν στα κάτω της και στα δύσκολα.

Οι ζυμώσεις πάντως, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν τέλος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε την Τετάρτη συναντήσεις με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια, τα ονόματα των οποίων είχαν ακουστεί για την κούρσα.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαράς είχε όμως και σήμερα συναντήσεις με τους τρεις υποψήφιους για την αρχηγία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Πέρα όμως από τις ζυμώσεις, αρχίζουν να φαίνονται και οι πρώτες κόντρες ανάμεσα στους υποψηφίους και συγκεκριμένα ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. ο οποίος το πρωί της Παρασκευής θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Με αυτό το tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται κατά της επίσπευσης της διαδικασίας που επιθυμεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί μέσα στον Οκτώβριο να έχει εκλεγεί πρόεδρος, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ημερομηνία εκλογής την 15η Νοεμβρίου.

Παρέμβαση μέσω social media έκανε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ζήτησε περισσότερο χρόνο έτσι ώστε να αναπτύξουν τις θέσεις τους οι υποψήφιοι για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ζήτησε περισσότερα εκλογικά κέντρα σε όλα τα σημεία της χώρας, αλλά και να υιοθετηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος 
Πηγή: newsit.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...