13 Μαΐ 2014

Μιλτιάδης Ατζαμόγλου:Για μια Μύκονο αντάξια του ονόματός της και της παγκόσμιας φήμης της

“Είστε η φωνή μου. Είμαι ο άνθρωπός σας. Το μέλλον μας εσείς.”
Ο ιδιαίτερα Αγαπητός της γενιάς των 30ριδων στην Μύκονο και από τους ιδρυτές της Δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Δράσης» Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, μας ζητά να του ανανέωσουμε την εμπιστοσύνη μας.....
στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για μια Μύκονο του Πολιτισμού, των νέων ανθρώπων που θα δίνει ευκαιρίες, ποιότητα ζωής μ' ένα στρατηγικό σχέδιο βασισμένο σε άξονες αρχών.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μύκονο. Γονείς μου είναι η Σοφία Παπουτσά και ο Κώστας Ατζαμόγλου (πρώην Ταμίας της Εθνικής Τράπεζας). Τελειώνοντας το σχολείο, συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία (2001-2004), στο Πανεπιστήμιο Southbank του Λονδίνου στον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. 

Σε συνέχεια των σπουδών μου (2004-2005) συμμετείχα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London) με ερευνητικό προσανατολισμό “Μελέτες για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία”. 

Ταυτόχρονα (2004-2005) παρακολούθησα το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων της Ζυρίχης, του Παρισιού και του Λονδίνου.
  
Το 2006-7 συμμετείχα στον κύκλο σπουδών και την πρακτική εξάσκηση (marketing) του Πανεπιστημίου του Westminster, με αναφορές στη διαφήμιση, στην επικοινωνία και στην τουριστική ανάπτυξη.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου επέστρεψα στη Μύκονο στον τόπο που αγαπώ και θαυμάζω. Αναπτύσσω τις δικές μου τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζω εκσυγχρονίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησαν η γιαγιά Μαρουλώ Γαλούνη (του Παλικαριού) και ο παππούς Μάρκος Παπουτσάς (Αμπουρνέλας).

Ως πολίτης ενεργοποιούμαι και συμμετέχω στην πολιτική σκηνή της Μυκόνου. Στις προηγούμενες εκλογές οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την εκλογή μου ως Δημοτικό Σύμβουλο και ήδη από το 2011 ανέλαβα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ). 
 
Τους συντοπίτες μου τους αντιπροσώπευσα με τον πιο άξιο και διαφανή τρόπο που μπορούσα. Είμαι ενεργός μέλος της κοινωνίας μας, ενημερώνομαι για όλα όσα συμβαίνουν στον πολιτικό και στον κοινωνικό χώρο που ζούμε.

Κυκλοφορώ ανάμεσα στους συμπολίτες μου, ακούω τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Εκφράζω νέες αντιλήψεις και προοπτικές, σε ένα κουρασμένο πολιτικό σκηνικό. Όλα σταθμισμένα και ζυγισμένα σε μια βαθιά γνώση του νησιού και της ιστορίας του.
 
Από την επαφή μου με τους συντοπίτες μου, καταλαβαίνω και επαληθεύω συνεχώς την άποψή μου, πως η παράδοση ενός τόπου είναι η ταυτότητά του και ταυτόχρονα η βάση κάθε πρωτοτυπίας. Ταξιδεύω, συλλέγω εμπειρίες και τεχνογνωσία, γνώση που καταθέτω στον τόπο μου.

Ο άξονας που κατευθύνει κάθε πολιτική συμπεριφορά και επιλογή μου είναι το συμφέρον της Μυκόνου και προφανώς η βελτίωση της καθημερινής ζωής και της επαγγελματικής προοπτικής του Μυκονιάτη και της Μυκονιάτισσας. 
Σύνθημά μου: “Η Μύκονος είναι οι άνθρωποί της. Ας δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας”. Ας βοηθήσουμε όλοι να κάνουμε τον τόπο μας αυτό που μας αξίζει.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το αύριο καλύτερο από το σήμερα. Να προσπαθήσουμε να μην γίνουμε θεατές αλλά συμμέτοχοι των εξελίξεων. Να γίνουμε οι πρωτοπόροι της καινοτομίας και της έμπνευσης. Χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς ελαφρότητα αλλά με γνώση και τόλμη για το καλύτερο.

Όλα ξεκινούν από μια στέρεη βάση: να είμαστε ευχαριστημένοι για την καθημερινή μας ζωή στη Μύκονο, να είμαστε περήφανοι για το πρόσωπο του νησιού μας προς τους επισκέπτες του.


Γιατί συμμετέχω.
“Από την αρχή κατάλαβα πως όλοι μας είχαμε την διάθεση να δουλέψουμε σοβαρά, να συνεργαστούμε συλλογικά ώστε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και πρακτική του παρελθόντος για να φτάσουμε πιο κοντά στη Μύκονο που ονειρευόμαστε. Μια Μύκονο που θα είναι αντάξια του ονόματός της και της παγκόσμιας φήμης της. 
 
Ενθουσιάστηκα και σεβάστηκα την ειλικρίνεια των προθέσεων και το πάθος για δημιουργία, στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν όλους μας σαν ομάδα. Πιστεύουμε στον τόπο μας. Πιστεύουμε πως μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πάλι να εδραιωθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και κοινωνίας.

Ο τόπος μας διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Διαθέτει το προνόμιο της φυσικής ομορφιάς του τοπίου, την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, την αρχοντιά των κατοίκων του. Όλα αυτά πρέπει να προστατευθούν. 

Ταυτόχρονα όμως, η Μύκονος αντιμετωπίζει πολλά από τα σύγχρονα προβλήματα των ελληνικών νησιών αλλά και των αστικών κέντρων. Για μας αυτό είναι το ζητούμενο: πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του νησιού μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες από τις αστοχίες του παρελθόντος.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο βασισμένο σε άξονες αρχών, στοχεύοντας με πολύ δουλειά να εξασφαλίσουμε για όλους μας την ποιότητα ζωής που μας αξίζει.”

Το Mykonos Ticker εύχεται στον Αξιο και Αγαπητό Μίλτο Καλή επιτυχία !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...