31 Μαΐ 2014

Ο Φώτης Κουβέλης ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Ηρώδου Αττικού

Ο πρώτος που έθεσε θέμα Προέδρου Δημοκρατίας, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον… Κάρολο Παπούλια. Από την έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου, κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μην.....
διανοηθεί να προχωρήσει στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το θέμα είναι ότι- όπως όλα δείχνουν, ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος το σκέφτονται και δεν είναι οι… μοναδικοί. Οι αριθμοί λένε ότι η συγκεκριμένη Βουλή, μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Μένει να δούμε τι θα πει και η πολιτική, γιατί οι αριθμοί από μόνοι τους δεν φτάνουν.

Οι αριθμοί λένε ότι η Κυβερνητική πλειοψηφία από μόνη της δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας μιας και η δύναμη της υπολείπεται κατά πολύ των 180 αναγκαίων βουλευτών.

Κατά πολύ όμως υπολείπεται και η αντιπολίτευση του αριθμού των 121 βουλευτών που απαιτείται για να μην εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Εδώ αθροίζουμε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου και του Π. Τατσόπουλου ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει την επιλογή του κόμματος με το οποίο εξελέγη, των βουλευτών του ΚΚΕ, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (εκτός και εντός φυλακής) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις για το αν θα αρνηθούν άπαντες την ψήφο τους.

Από την άλλη πλευρά, η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 βουλευτές και από τον Σεπτέμβριο 156, αφού θα παραιτηθεί ο Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Λαμίας και η δύναμη της ΝΔ θα αυξηθεί. Σε ρυθμιστικό παράγοντα αναδεικνύονται η ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές και κατά συνέπεια το πρόσωπο που θα προταθεί για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια.

Χωρίς τη ΔΗΜΑΡ, είναι καθαρό ότι η «δουλειά» δεν γίνεται και ήδη αρκετοί βουλευτές της Αγίου Κωνσταντίνου έχουν δηλώσει ότι θα ψήφιζαν χωρίς δεύτερη σκέψη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φώτη Κουβέλη. Αυτομάτως ο Φ. Κουβέλης κατέστη το απόλυτο φαβορί.

Για να επιβεβαιώσει όμως η πολιτική τους αριθμούς, θα χρειαστούν και αρκετοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Κάποιοι θεωρείται ότι θα συμπράξουν με ευκολία και άλλοι ότι θα αρνηθούν κατηγορηματικά.

Πεδίο δόξας λαμπρό για παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις. Χρόνος υπάρχει. Άρτεμις Παραδείσου
Πηγή : newpost.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...