28 Μαΐ 2014

Το Skype θα προσφέρει μετάφραση συνομιλίας σε πραγματικό χρόνο

Μέχρι τα τέλη του 2014
Εργαλείο μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο για το Skype, παρουσίασε η Microsoft, αποδεικνύοντας πώς μια μέρα οι χρήστες του θα μπορούν να διεξάγουν διαγλωσσικές συνομιλίες.......
στην διαδικτυακή τηλεφωνική υπηρεσία.

Ο Γκαρντιπ Παλ, εταιρικός αντιπρόεδρος των Skype και Lync της Microsoft, παρουσίασε το εργαλείο στην εναρκτήρια διάσκεψη Code Conference στο Ράντσο Πάλος της Καλιφόρνιας.

Το demo έδειξε την μετάφραση ήχου σε πραγματικό χρόνο μιας συνομιλίας από Αγγλικά σε Γερμανικά και το αντίστροφο, συνδυάζοντας το Skype και τις τεχνολογίες άμεσων μηνυμάτων του μεταφραστή της Microsoft μαζί με την αναγνώριση ομιλίας.

«Είναι νωρίς για αυτή την τεχνολογία, αλλά το όραμα του Star Trek για έναν παγκόσμιο μεταφραστή, δεν απέχει πολύ, ενώ οι δυνατότητές του είναι άπειρες» δήλωσε ο Παλ σε ένα μπλογκ.

«Ο μεταφραστής του Skype ανοίγει τόσες πολλές δυνατότητες, τόσο σε θέματα εκπαίδευσης, διπλωματίας, στις πολύγλωσσες οικογένειες αλλά και στις επιχειρήσεις» τόνισε ο Παλ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα μεταφράζει την ανθρώπινη ομιλία, αλλά η δυνατότητα αποκωδικοποίησης των φωνών διαφορετικών χρηστών με ποικίλες αποχρώσεις διαφορετικών γλωσσών είχε θεωρηθεί ένα σχεδόν ακατόρθωτο έργο.

Η Microsoft Research έχει επικεντρωθεί στη μηχανική μετάφραση εδώ και 10 χρόνια και εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά την υπηρεσία μετάφρασης κειμένων Bing της εταιρείας. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι μιλούν, χρησιμοποιούν πολλές παύσεις και δηλώσεις χωρίς νόημα που γεφυρώνουν το χάσμα των σκέψεών τους.

«Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που η ομάδα μου εργάζεται τον τελευταίο χρόνο. Την επίλυση της αναντιστοιχίας ανάμεσα στον τρόπο που μιλούν οι άνθρωποι και τον τρόπο που γράφουν» δήλωσε ο Αρούλ Μενέζες, επικεφαλής της ομάδας μηχανικής μετάφρασης της Microsoft.

Η εταιρεία δήλωσε πως η νέα αυτή τεχνολογία θα παρέχει «μια ματιά σε ένα μέλλον που η γλώσσα δε θα αποτελεί πλέον εμπόδιο» ενώ θα είναι διαθέσιμη ως Windows 8 beta application μέχρι το τέλος του 2014.
Πηγή: Telegraph-ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...