31 Μαΐ 2014

Εικαστικά Δρώμενα στη Δημοτική Πινακοθήκη « Μαρία Ιγγλέση»

- Καλοκαίρι 2014
Το κτήριο που στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου κληροδοτήθηκε στο Δήμο Μυκόνου το 1952 από την Ειρήνη Ι. Γρυπάρη το γένος Ιγγλέση, αδερφή της.......
ζωγράφου Μαρία Ιγγλέση. Λειτουργεί ως Δημοτική Πινακοθήκη από του αρχές της δεκαετίας του ‘ 90. 

Στις δύο ισόγειες αίθουσες του κτιρίου , στην οδό Ματογιάννι και στην οδό Καλογερά, εναλλάσσονται πολλοί και διαφορετικοί καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι από τις αρχές Ιουνίου έως το τέλος Οκτωβρίου.

Τo «άνοιγμα» θα κάνουν φέτος δύο αγαπημένοι φίλοι. Ο Luis Orozco, με μελαγχολική διάθεση, θα εκθέσει ελαιογραφίες με θέμα Καΐκι, το καμάρι του Έλληνα ψαρά στην αίθουσα στο Ματογιάννι από 1-10 Ιουνίου. Μαζί του η ζωγράφος Κατερίνα Δαμιανάκου

Στην αίθουσα στην οδό Καλογερά το ίδιο διάστημα η Πηνελόπη Γατσά θα εκθέσει μια σειρά από κολάζ με θέμα "Μύκονος φώς μου".

Το Εικαστικό Αφιέρωμα της φετινής χρονιάς αφορά στην Γαλλίδα ζωγράφο Ζενεβιέβ Κουτώ που έφυγε από κοντά μας τον προηγούμενο Δεκέμβριο. 

Η ΚΔΕΠΠΑΜ σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά - Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού και παράδοσης θα παρουσιάσουν την Μύκονο της Ζενεβιέβ Κουτώ μέσα από μια σειρά σχέδια, παστέλ και ελαιογραφίες από 1 έως 10 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα στο Ματογιάννι.

Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
Αίθουσα Ματογιάννι 45 & Αίθουσα Καλογερά & Παναχράντου
Τ.Θ. 114, 846 00 Μύκονος

Υπεύθυνη επικοινωνίας
Κατερίνα Ζουγανέλη, 
τηλ:22890 27190, e-mail: deppam@otenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...