27 Μαΐ 2014

''Οι Φάλαινες του Αυγούστου" από την Θεατρική Ομάδα Μυκόνου στην ΚΔΕΠΠΑΜ

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Αλεπούδες», που παρακολουθήσαμε τον Απρίλιο, η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου μας παρουσιάζει την δεύτερη παράσταση της φωτεινής χρονιάς στη ΚΔΕΠΠΑΜ:
Οι "φάλαινες του Αυγούστου" του Ντέιβιντ Μπέρρυ σε σκηνοθεσία Πέρρου Κουσαθανά.....

Πρόκειται για μια τρυφερή και συγχρόνως ανεπιτήδευτη ματιά στην τρίτη ηλικία, ένα συγκινητικό έργο, που το 1987 έγινε κινηματογραφική επιτυχία με την Μπέτι Ντέιβις και την παλαίμαχο ηθοποιό του βωβού κινηματογράφου Λίλιαν Γκις.

Ο σκηνοθέτης μας λέει για το έργο:
«Οι φάλαινες του Αυγούστου είναι ένα έργο που μιλάει για ζωή. Πέρα από τις νοσταλγικές αναφορές, το πλούσιο παρελθόν των ηρώων και τις ελάχιστες ίσως υποσχέσεις για το μέλλον, υπάρχει η πραγματικότητα, η ανάγκη του παρόντος.

Μέσα όμως από αυτά τα καθημερινά περιστατικά, ο συγγραφέας αναφέρεται στον αγώνα για ζωή και στην επιβίωση, ακόμα κι όταν κανείς βρίσκεται στον προθάλαμο του θανάτου.

Δύο αδερφές, η σαρκαστική Σάρα και η καλόκαρδη τυφλή Λίμπι, περνούν ένα Σαββατοκύριακο σε ένα νησί στην ακτή του Main. Οι σκέψεις που κάνουν οι δύο αδερφές για την πώληση του σπιτιού, στο οποίο έχουν περάσει τα τελευταία 60 καλοκαίρια, η κατασκευή ενός παραθύρου, αλλά και η ρομαντική φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ της Σάρας και ενός Ρώσου τζέντλεμαν είναι τα στοιχεία της δράσης στο έργο του Μπέρι.

Ο κόσμος των δύο ηλικιωμένων γυναικών, αδελφές και για πολλά χρόνια μόνες, ενώ φαίνεται να είναι κλειστός με ελάχιστα βήματα για κάποιο μέλλον, στην πραγματικότητα είναι γενναίος και μάχιμος. Αρκούν ελάχιστες ώρες, μια μέρα ουσιαστικά, για να αλλάξουν οι πορείες των ηρώων. Σίγουρα κάθε αλλαγή είναι επώδυνη γεμάτη όμως τόλμη και ελευθερία. Θα είναι αυτό το τελευταίο καλοκαίρι που θα είναι μαζί; Άραγε θα είναι αυτή η τελευταία ρήξη που έρχεται ξαφνικά και αναπάντεχα; Oι φάλαινες θα έρθουν ξανά εδώ;»
Το έργο "Οι Φάλαινες του Αυγούστου" γράφτηκε το 1980 από τον Αμερικανό συγγραφέα Ντέιβιντ Μπέρι.

Σκηνοθεσία: Πέρρος Κουσαθανάς
Σκηνικά: Νίκος Πονηρός
Κουστούμια: Θεατρική Ομάδα Μυκόνου
Κατασκευή σκηνικών: Γιάννης Κουσαθανάς
Επιλογή μουσικής και φωτισμοί: Γιώργος Σολωμονίδης

Διανομή με σειρά εμφάνισης:
Σάρα: Φρασκώ Λαπατά Μαργάρα
Λίμπυ: Χρυσάνθη Αλαφασού
Τύσα: Κική Μπεχλιβανίδου
Τζόσουα: Θοδωρής Βερώνης
Μάρανος: Αποστόλης Κοντιζάς
Μπέιγουιθ: Μιχάλης Κουσαθανάς
Κοπέλα 1η : Κατερίνα Τσιμπλίδου
Κοπέλα 2η: Στέλλα Χατζηιωάννου
Κοπέλα 3η: Τζένιφερ Μάρτιν
Τόπος: Ένα νησί στην ακτή του Μέην
Χρόνος: ένα αυγουστιάτικο σαββατοκύριακο του 1954

Πού
Αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ Ματογιάννι
Πότε
30, 31 Μαϊου και 01, 02 Απριλίου 2014 και ώρα 21.00 μ.μ
Γενική Είσοδος 5,00 ευρώ
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...