23 Μαΐ 2014

Η Μύκονος εμπιστεύεται τον Κωνσταντίνο Κουκά και τους συνεργάτες του (pics-video)

«ΜAZI σας για την Μύκονο» που μόνο οι Δυνάμεις της θα αποφασίζουν και θα χειρίζονται το μέλλον του νησιού. 
- Η Μύκονος.... μίλησε, άκουσε, χειροκρότησε...
- Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, ήταν για ακόμα μια φορά αντάξιος των προσδοκιών μας....
 
Την εμπιστοσύνη τους, την αμέριστη συμπαράστασή τους και τη βεβαιότητά τους ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών και ο εκφραστής των προσδοκιών τους για ανάπτυξη στο νησί εξέφρασαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά και την «Πρωτοβουλία Δράσης».......
οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες στην τελευταία προεκλογική ομιλία στο Θεατράκι της Λάκκας.
Σε μια εντυπωσιακή, ενθουσιώδη και γεμάτη παλμό πολυπληθή ανοιχτή εκδήλωση στο Θεατράκι της Λάκκας, ο κόσμος της Μυκόνου υποδέχθηκε τον Κωνσταντίνο Κουκά με θερμά χειροκροτήματα στέλνοντας το μήνυμα της νίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας, συμμετείχε ουσιαστικά, χειροκροτώντας τα σημεία αιχμής στον Ανθυποψήφιο του.
Με πραγματικό Πολιτικό Πολιτισμό και με αυθεντικό τρόπο, όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας, ο Κωνσταντίνος Κουκάς ενημέρωσε τους πολίτες του Δήμου για το νέο εγχείρημα το οποίο καλούνται οι ψηφοφόροι να εμπιστευθούν για τη δημιουργία ενός Δήμου ικανού να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερα απαιτητικές προκλήσεις και τα νέα δεδομένα.

Εκανε ειδική αναφορά στους συνεργάτες του, τους πραγματικούς νικητές της Κυριακής που μας πέρασε, με κυρίαρχο στοιχείο ότι,
  • Αγνόησαν κάθε απειλή οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
  • Με τόλμη ακολούθησαν την φωνή της συνείδησής τους, εξέφρασαν καθαρά την επιλογή τους.
και ότι (είναι νέοι ,ικανοί, που συμμετέχουν για πρώτη φορά υποψήφιοι σε εκλογές και διακατέχονται από ενθουσιασμό και πίστη για δημιουργία, μακριά από πελατειακές σχέσεις, πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων), πλαισιώνονται από έμπειρους και καταξιωμένους που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής εμπειρίας και των αναγκών του νησιού μας,

Στην τελευταία ομιλία ο Κωνσταντίνος Κουκάς έδειξε οτι θα στηρίξει, εμπράκτως, την πρόθεσή του να δομήσει το μέλλον της Μυκόνου πάνω στην αλήθεια και στην ειλικρίνεια εφαρμόζοντας στον Δήμο ένα μοντέλο λειτουργίας περισσότερο συλλογικό, περισσότερο ομαδικό, περισσότερο σύγχρονο, με μια εκδημοκρατισμένη τοπική αυτοδιοίκηση, εμπιστευόμενος τόσο τους 62 συνεργάτες του πού συμμετείχαν ψηφοδέλτιο όσο και άξιους συμπολίτες μας πού θέλουν να προσφέρουν στον Δήμο, από όποια παράταξη και αν προέρχονται.
Κατά την τελευταία προεκλογική ομιλία του ο Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε : 

Παρακολουθείστε video με όλη την Ομιλία: 
Φίλες και Φίλοι, Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες, κάτοικοι του νησιού μας,
θέλω να σας ευχαριστήσω, την κάθε μία και τον κάθε έναν ξεχωριστά, για την εμπιστοσύνη, που μας δείξατε την προηγούμενη Κυριακή.

Για την καθαρή νίκη που μας χαρίσατε…

Θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι την κάθε μία και τον κάθε έναν προσωπικά, για τη συγκλονιστική σημερινή σας παρουσία.

Με την στάση σας, με τη συμπεριφορά σας, με την ψήφο σας αποστείλατε ένα ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Μυκόνου:
  • Ότι εσείς αποφασίζετε για το νησί μας.
  • Ότι δεν μπορεί κανείς να σας εκβιάσει, να σας εκφοβίσει ή να σας εξαγοράσει.
  • Ότι επιβραβεύετε το ήθος, την ηπιότητα και την σοβαρότητα.
Θα ήθελα όμως να μου επιτρέψετε, να κάνω μια ειδική αναφορά στους πραγματικούς νικητές της Κυριακής που μας πέρασε, στην καρδιά και στην ψυχή της Πρωτοβουλίας Δράσης, στους 62 υποψήφιους και τους φίλους του Συνδυασμού για τον δυναμικό, τον πολιτισμένο και δύσκολο αγώνα που έκαναν.

Αγνόησαν κάθε απειλή οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Με τόλμη ακολούθησαν την φωνή της συνείδησής τους, εξέφρασαν καθαρά την επιλογή τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια προσωπική δημόσια δέσμευση προς όλους:

Δεν θα ξεχάσω και δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη σας.

Φίλες και φίλοι,
την Κυριακή που έρχεται, η εκλογική διαδικασία, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη.
  • Πλέον δεν υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες αλλά δύο.
  • Πλέον δεν υπάρχουν προσωπικές υποχρεώσεις, συγγενείς, φιλίες με συγκεκριμένους υποψηφίους.
  • Αυτή την Κυριακή, ψηφίζετε για το μέλλον και για την πορεία του τόπου μας τα επόμενα καθοριστικά χρόνια.
  • Αποφασίζετε για τα πρόσωπα και την ομάδα που θα ασκήσει διοίκηση, για το ήθος και τις ικανότητές τους, για τις θέσεις και για τις πολιτικές, που θα εφαρμοστούν.
Αποφασίζετε ποιον θα επιλέξετε για Δήμαρχο.

Είναι αλήθεια, ότι για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, αναφερθήκαμε και στη Διακήρυξη και στο Πρόγραμμα και στις δημόσιες τοποθετήσεις του συνδυασμού μας, της «Πρωτοβουλίας Δράσης».

Είναι ξεκάθαρο πλέον τι προτείνουμε και τι πιστεύουμε.

Θα προτιμούσα όμως δυο μέρες πριν τις εκλογές, να μιλήσουμε – όπως άλλωστε πάντα κάναμε μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια – για αυτά που πράγματι συζητάμε, στα σπίτια μας, στους δρόμους και στο Γιαλό.

Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά πίστευα, ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι άλλα να συζητάμε ιδιωτικά και άλλα διαφορετικά τελείως στο δημόσιο χώρο.

Μόνο όμως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και για όσους τους φοβούνται, δεν πρέπει να ταυτίζουν τις καθαρές κουβέντες με την πόλωση και τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαφορές, χωρίς να επηρεάζονται οι κοινωνικές μας σχέσεις και χωρίς να κόβουμε την καλημέρα.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε διαφορετικές θέσεις και να διαφωνούμε, χωρίς να συκοφαντούμε και να υβρίζουμε.

Εμείς από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να αναγνωρίσουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, πρόταση και θέση από άλλο συνδυασμό, που μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Γιατί για εμάς αλλά και για εμένα προσωπικά, κίνητρο πολιτικής συμμετοχής δεν είναι η ικανοποίηση ενός εγωισμού ή ενός απωθημένου, που για να το ικανοποιήσουμε δεν θα διστάζαμε να αφήσουμε πίσω μας συντρίμμια και ένα νησί διχασμένο.

Ο σκοπός για την κατάκτηση της καρέκλας του Δημάρχου δεν αγιάζει τα μέσα, δεν είναι αυτοσκοπός και στόχος ζωής.

Αυτές οι τακτικές μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους.

Για εμάς αγαπητοί μου φίλοι αυτό που έχει σημασία είναι το αύριο του τόπου μας.

Και εμείς αυτό το αύριο, θέλουμε να το χτίσουμε σε δυο γερά θεμέλια:

Στην αλήθεια και στην ειλικρίνεια.

Αυτό είναι το νέο ήθος που θέλουμε να φέρουμε.

Γιατί μόνο αν κτίσουμε το αύριο, σε γερές βάσεις θα μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Και όπως θα πω για άλλη μια φορά, όποιο πρόγραμμα, όσο καλογραμμένο και αν φτιάξεις, όποιο σχέδιο, όσο επεξεργασμένο και αν συντάξεις, όποια πρόταση όσο στοχευμένη και αν καταθέσεις, θα αποτύχεις, αν δεν υπάρχει η μέγιστη κοινωνική συναίνεση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Ας μιλήσουμε, όμως για άλλη μια φορά για τις βασικές κατηγορίες και μομφές, που απευθύνονται προς το πρόσωπό μου και προς τη Πρωτοβουλία Δράσης.

Αυτή τη φορά όμως θα ξεκινήσουμε, από το παλαιό «καθεστώς» το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούμε, γιατί σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις, είναι η βασική αιτία, για το επιτυχημένο αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής.

Επί της ουσίας δηλαδή ισχυρίζονται ότι το προβάδισμα του συνδυασμού μας, το αποδίδουν στην υποστήριξη από ένα «καθεστώς».

Θέλω να σας εξομολογηθώ, ότι όταν παρατηρούσα την απίστευτη εμμονή κάποιων να ασχολούνται μόνο με το παρελθόν, εκτιμούσα ότι πρόκειται για μια σαφή εκλογική στρατηγική.

Όμως μετά την προσεκτική ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, κατάλαβα ότι τελικά υπήρχε άλλος λόγος.

Τελικά κατάλαβα ότι υπήρχε άλλη σκοπιμότητα.

Τελικά συνειδητοποίησα ότι αυτοί που ομολόγησαν ότι μίλησαν με όλους και με όλα, αλλά δεν τα βρήκανε, είπανε πάλι την μισή αλήθεια.

Τα βρήκαν μια χαρά, με αρκετούς αλλά δεν έπρεπε να το πουν.

Αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, που είστε όλοι εσείς, εσείς που μας δώσατε την εκλογική νίκη στον α’ γύρο.

Και πάλι όμως κανένα πρόβλημα, ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει όποιον θέλει.

Να υπενθυμίσω, απλώς την παλιά ελληνική παροιμία «Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Ας δούμε όμως και πιο πρακτικά, τι σημαίνει καθεστώς και τι είναι σύστημα, γιατί πάλι κάποιοι έχουν μπερδευτεί.
  • Σύστημα δεν είναι ο επιχειρηματίας και ο επαγγελματίας που ζει και προσφέρει στο νησί.
  • Σύστημα δεν είναι ο πολίτης που ασχολείται με τα κοινά και ψηφίζεται επανειλημμένα από τους πολίτες.
Αυτοί όλοι αποτελούν κομμάτια της Μυκονιάτικης κοινωνίας.

Κάποιοι, είναι έντιμοι και ηθικοί, κάποιοι όχι.

Κάποιοι έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς, κάποιοι όχι.

Όλοι όμως είναι και παραμένουν μέλη της οικογένειας του νησιού.

Σύστημα για εμένα προσωπικά είναι τα πολιτικά τζάκια με τους διαδόχους τους αλλά και δυνάμεις εκτός Μυκόνου – πολιτικές και επιχειρηματικές.

Παρατηρώ δε ότι ειδικά επιχειρηματικές δυνάμεις θέλουν να επιβάλλουν με το έτσι θέλω, σόνι και ντε, την άποψή τους και τα συμφέροντά τους στην Μυκονιάτικη κοινωνία.

Φίλοι μου,
στο κάθε σπίτι κουμάντο κάνει ο νοικοκύρης.

Δυνάμεις εκτός Μυκόνου δεν θα αποφασίζουν και δεν θα χειρίζονται το μέλλον του νησιού μας.

Φτάνουν πια οι απειλές σας.

Θα είμαι και σε αυτό ξεκάθαρος.

Σέβομαι τις προθέσεις και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο κάθε υποψήφιος για να κερδίσει την ψήφο των πολιτών, εφόσον βέβαια είναι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της δεοντολογίας.

Όμως, το να είσαι εσύ ο εκλεκτός του συστήματος και να κατηγορείς τους άλλους ως εκλεκτούς, είναι το πλέον ανήθικο αλλά και το πλέον ακατανόητο.

Ποιος είναι με το σύστημα και το καθεστώς;

Εμείς που μιλήσαμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για το μεγάλο κόστος των πολιτικών του μνημονίου και τη τοπική αυτοδιοίκηση;

Εμείς που μιλήσαμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για την ανάγκη αλλαγών στο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό αλλά και τις άδικες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων;

Θα επαναλάβω:
Εμείς όλοι στην Πρωτοβουλία Δράσης, μπορεί να έχουμε ξεκάθαρες και πολλές φορές διαφορετικές πολιτικές καταβολές αλλά πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον του νησιού.

Οι κομματικές ταυτότητες δεν πρέπει να περιορίζουν την κριτική αι να χειραγωγούν την σκέψη μας με τρόπο βλαπτικό για τον τόπο μας.

Και κάτι τελευταίο και το «σύστημα», εντός εισαγωγικών της Μυκόνου.

Εγώ σε καμία δίκη δεν παρέστησα να υπερασπίσω κανέναν.

Και ο νοών, νοείτω.

Εμείς δεν είμαστε μπροστινοί κανενός παλιού.

Φτάνει πια με αυτή την καραμέλα.

Εμείς είμαστε μπροστάρηδες δικοί σας.

Η παράταξη μας δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε από αυτήν ακριβώς την ανάγκη της μυκονιάτικης κοινωνίας για αλλαγή.

Αυτό εκφράζουμε και έτσι θα συνεχίσουμε την πορεία μας.

Όσο δε αφορά σε δηλώσεις για πρόσφατα γεγονότα χρηματισμού ψηφοφόρων και αναφέρομαι στις απαράδεκτες τακτικές λασπολογίας που έγιναν στο πρόσωπο μέλους του συνδυασμού μας.

Ένα έχω να δηλώσω, η δικαιοσύνη είναι ο πλέον αρμόδιος θεσμός για να αποφασίσει.

Η τακτική της λασπολογίας πρέπει επιτέλους να τιμωρηθεί.

Το γεγονός ότι άμεσα μετά την υποβολή της μήνυσης η σχετική ανάρτηση – κατέβηκε από το facebook είναι το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει.

Αναμένουμε τη δημόσια συγνώμη του καταγγέλλοντα, όπως εξάλλου του υποσχέθηκε, για τα όσα ψευδώς και σκοπίμως διαδόθηκαν για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Και αυτό δεν είναι απαίτηση μας για την ικανοποίηση κάποιου εγωισμού, είναι απαίτηση μας γιατί δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να βάζουμε βόμβα στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας.

Όλα πρέπει να έχουν και ένα όριο.

Εμείς θα μένουμε στο νησί και μετά τις εκλογές και το νησί δεν πρέπει να είναι διχασμένο.

Και κάτι ακόμα, η αξιοπρέπεια του κάθε κατοίκου του νησιού δεν τιμάται σε ευρώ.

Για μας η αξία του κάθε πολίτη είναι ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη

Για εμάς όλοι οι κάτοικοι του νησιού είναι πολίτες ισότιμοι και πρέπει εξίσου να τους σεβόμαστε απο όπου και αν προέρχονται
  • Δεν είναι κατευθυνόμενη αγέλη.
  • Ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, προσφέρουμε στον τόπο μας και έχουμε άποψη και θέση για τα θέματα του νησιού.
Επιτέλους απαιτείται σεβασμός
Μετά το καθεστώς και το σύστημα, με μέμφονται για την ηλικία και την απειρία μου.

Στην προηγούμενη ομιλία μου, την Παρασκευή, ανέφερα πολύ αναλυτικά τα βήματα που έχω κάνει στη ζωή μου, στα 32 μου χρόνια.

Τις σπουδές μου, τις θέσεις εργασίας μου, την πολιτική μου και αυτοδιοικητική μου δράση.

Δεν θα τα επαναλάβω ξανά

Θα τονίσω μόνο πως ότι έκανα το πέτυχα:
  • Χωρίς πλάτες,
  • Χωρίς προίκες,
  • Χωρίς γραμμάτια.
  • Εγώ έχτισα και δεν γκρέμισα, προσέθεσα και δεν αφαίρεσα, πολλαπλασίασα και δεν διαίρεσα.
Σχετικά όμως με το ενδιαφέρον μου και την προσφορά μου στον τόπο μου, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι ως Περιφερειακός Σύμβουλος, από τη θέση πάντα της αντιπολίτευσης, χωρίς να είμαι μέλος της Διοίκησης στη Περιφέρεια, δηλαδή της πλειοψηφίας, και βέβαια χωρίς μισθό, είχα πολλές συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προτάσεις για το νησί, με απτά αποτελέσματα.

Ο κατάλογος της δράσης μου είναι μακρύς και δεν θέλω από αυτό το βήμα να επεκταθώ αναφέροντας και πάλι σε πόσες επιτροπές συμμετείχα, πόσα συνέδρια και εκθέσεις παρακολούθησα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μοναδικό, πάντοτε στόχο μου την προώθηση της Μυκόνου και την ένταξη της στις περιφερειακές πολιτικές.

Η εκτίμηση και ο σεβασμός που απέσπασα από τους συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τους οδήγησε να με εκλέξουν πανηγυρικά στην πλέον τιμητική θέση για σύμβουλο της αντιπολίτευσης, αυτή του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου.

Αυτή τη θέση της Περιφέρειας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για πρώτη φορά κατέχει Μυκονιάτης.

Τίμησα την εντολή των συμπολιτών μου αλλά και τη συνείδηση μου για την όσο το δυνατό καλύτερη άσκηση των καθηκόντων μου.

Θα μπορούσα επίσης να υπενθυμίσω την τακτική μου παρουσία- ως προσκεκλημένος- στα Δημοτικά Συμβούλια της Μυκόνου- και να επισημάνω και πάλι, ότι αν υπήρχε απουσιολόγος, κάποιοι σήμερα θα είχαν μείνει από απουσίες

Ξέρετε όμως πιο είναι το σημαντικότερο από όλα;
Ότι όποια αιρετή θέση και αν είχα, αλλά και σε οποιαδήποτε κοινωνική μου παρουσία- παρότι είχα ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό- πάντα λειτουργούσα ενωτικά, συνθετικά και με κριτήριο: το καλύτερο για το νησί.
  • Συνεργάστηκα με όλους.
  • Πάντα προσπαθούσα να εμπνεύσω σεβασμό στο διάλογο.
Αυτό δεν είναι θέμα επικοινωνίας ή τακτικής, είναι θέμα αντίληψης, νοοτροπίας και χαρακτήρα.

Και όπως ξέρετε, πολλά αλλάζουν στον άνθρωπο, αλλά ο χαρακτήρας δύσκολα.

Ο διάλογος δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα. Είναι μια εξαιρετικά ουσιαστική διαδικασία που προϋποθέτει κουλτούρα ανοχής, συνεργασίας και συναίνεσης.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται διάλογος την ενδεκάτη ώρα.

Τότε τον διάλογο τον επιδιώκει κανείς μάλλον επειδή βρίσκεται σε απόγνωση.

Έναμιση μήνα προσπαθούσαμε να οργανώσουμε το διάλογο σε δημόσιο χώρο, στις εφημερίδες, στο ραδιόφωνο.

Η Άννα Καμμή και η ΚΕΠΟΜ συνεργάστηκε άμεσα και επιδίωξε διάλογο με επιστολή της.

Ο ανθυποψήφιος μου απείχε απαξιωτικά. Πιθανώς να πίστευε ότι αυτή η στάση τον συνέφερε εκλογικά.

Κατανοητό!

Σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας απευθύνω ένα ξεκάθαρο ερώτημα.
  • Ποιος επιτέλους μπορεί να εκφράσει το νέο και το διαφορετικό?
  • Ποιος μπορεί να κάνει μια νέα αρχή;
  • Αυτός που επιλέγει να μιλάει για το αύριο, ή αυτός που επιλέγει να μιλάει μόνο για το παρελθόν;
  • Αυτός που επιλέγει να ενώνει και να συνθέτει ή αυτός που επιλέγει να διχάζει και να πολώνει;
  • Αυτός που μιλάει πολιτικά και δεν προσωποποιεί τις διαφορές ή αυτός που λειτουργεί μειωτικά και προσβλητικά για όποιον δεν τον υποστηρίζει;
  • Αυτός που είναι ανοικτός στον διάλογο, ή αυτός που τον αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι;
Φίλες και φίλοι,
Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που δέχομαι απο εσάς αυτές τις μέρες είναι, πιο μοντέλο διοίκησης θα εφαρμόσουμε στον Δήμο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά το παρελθόν και ανεξαρτήτως των πραγματικών προθέσεων και αποτελεσμάτων των Δημάρχων, υπήρχαν κλειστά και προσωποπαγή συστήματα διοίκησης.

Αυτά όμως, όχι μόνο έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, αλλά δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση με τη δική μας αντίληψη για την πολιτική.

Από την αρχή ξεκαθάρισα ότι αν θέλουμε ο Δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της περιοχής, να αποτελέσει ένα βασικό πυλώνα εξωστρέφειας και ανάπτυξης του νησιού, να σταθεί δίπλα σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη, θα πρέπει να υιοθετήσει ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας.

Περισσότερο συλλογικό, περισσότερο ομαδικό, περισσότερο σύγχρονο, με μια εκδημοκρατισμένη τοπική αυτοδιοίκηση.

Επί της αρχής θέλω να ξεκαθαρίσω, για άλλη μια φορά, ότι θα αξιοποιήσω όλους τους υποψήφιους της πρωτοβουλίας Δράσης, αλλά και όλους, όσους, άξιους συμπολίτες μας θέλουν να προσφέρουν στον Δήμο, από όποια παράταξη και αν προέρχονται.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι τα μεγάλα στοιχήματα πλέον τα κερδίζουν οι ομάδες και όχι μεμονωμένα, τα άτομα.

Άρα η ενός ανδρός αρχή αποτελεί παρελθόν και απαιτείται ένα αποκεντρωμένο μοντέλο λειτουργίας

Εγώ όταν λέω ότι πρέπει να ενώσουμε το νησί και να χρησιμοποιήσουμε τους πιο άξιους, το εννοώ!

Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι ο δικός μου ο ρόλος θα είναι κυρίως εποπτικός, στρατηγικός και θα δώσω μεγάλη έμφαση στις ενέργειες προβολής της Μυκόνου, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι ο Δήμος οφείλει να πρωτοστατεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, που έχει σχέση με όνομα του νησιού.

Ως Δήμαρχος, δεν θα ασκώ χρέη Προέδρου σε κανένα Οργανισμό και Επιτροπή του Δήμου και θα δημιουργήσω αρκετές επιτροπές, που θα αξιοποιούν το σύνολο των ικανών ανθρώπων, από όλους τους χώρους.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με το Νόμο, οι Δημοτικές κοινότητες έχουν κυρίως γνωμοδοτικό χαρακτήρα, (με απλά λόγια κυρίως προτείνουν και όχι αποφασίζουν, ενώ πλέον δεν θα έχουν την αρμοδιότητα της προέγκρισης των αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος η οποία περνά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δημοτικού Συμβουλίου), αλλά για εμένα έχουν ιδιαίτερη σημασία, θα συμμετέχω σε πάρα πολλές συνεδριάσεις τους.

Ειδικά στη Δημοτική Κοινότητα της Άνω Μεράς και αυτό γιατί πιστεύω ότι όσο πιο κοντά είσαι στο πρόβλημα και όσο καλύτερα το γνωρίζεις, τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις τις κατάλληλες λύσεις.

Για τις υπόλοιπες επιτροπές που υπάρχουν, ή για θέσεις εντεταλμένων συμβούλων σε κρίσιμους τομείς να είστε βέβαιοι, ότι θα χρησιμοποιήσω, τόσο τους ανθρώπους του συνδυασμού, όσο και ανθρώπους, που δεν με υποστήριξαν προεκλογικά.

Από εκεί και πέρα, θέλω να αναλάβω πέντε προσωπικές δεσμεύσεις.

Πρώτον, ο Δήμος, θα λειτουργήσει υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

Όποιος τολμήσει να βάλει το χέρι του στο μέλι, θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες που προβλέπονται από τον Νόμο.

Δεύτερον, θα διασφαλίσουμε με κάθε κόστος την ανεξαρτησία μας από κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα προστατέψουμε με κάθε μέσο τα δημόσια αγαθά. Θα τους ακούμε όλους, θα συνεργαζόμαστε με όλους, αλλά θα λειτουργούμε πάντα με βάση το συμφέρον της Μυκόνου.

Βασικό μας μέλημα είναι να υπάρξουν τρόποι ώστε να αναδεικνύονται και συζητούνται όλα τα αιτήματα των πολιτών.

Η ισονομία για εμένα και τους συνεργάτες μου είναι αρχή απαράβατη.

Τρίτον, θα έχουμε μία ουσιαστική και ειλικρινή συνεργασία με τους εκπροσώπους των άλλων δύο παρατάξεων. Δεν μιλάμε για τη θεσμική συνεργασία, αυτή που μας επιβάλει ο νόμος, μιλάμε για την ουσιαστική συνεργασία, αυτή που μας επιβάλει η πολιτική ηθική και το όραμά μας για τη Μύκονο.

Δεν μπορεί να μας εμπιστεύονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και να μην μπορούμε οι Μυκονιάτες να βρούμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης μεταξύ μας.

Τέταρτον, θα δοθεί οριστική λύση για τα δύο μείζονα ζητήματα, που απασχολούν το νησί: την καθαριότητα και το νερό. Επιπλέον η προστασία του περιβάλλοντος και της αισθητικής των οικισμών είναι προτεραιότητες μας.

Πέμπτον, θα υλοποιήσουμε με συνέπεια τις βασικές αρχές και θέσεις του προγράμματός μας.

Ένα πρόγραμμα που επαναλαμβάνω ότι έγινε μετά:
  • τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία,
  • τη μελέτη των εφαρμοζόμενων πολιτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
  • τη συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες.
Στο πλαίσιο αυτό, θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω τις βασικές πολιτικές του στρατηγικού μας σχεδίου που είναι χωρισμένο σε πέντε άξονες:

Ο πρώτος άξονας,
αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και με δημιουργία δημοτικής ανακύκλωσης που θα σεβαστεί την πρωτοποριακή εμπειρία του ΜΟΙΚΟΝΟΣ, της ύδρευσης, τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων, τις αστικές υποδομές, το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.

Ο δεύτερος άξονας
  • αφορά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • μέσω της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Μυκόνου
  • με την ενίσχυση του παραδοσιακού τουρισμού, αλλά και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών.
Ο τρίτος άξονας
αφορά στη στοχευμένη κοινωνική πολιτική, με απώτερο στόχο να μην νιώσει κανένας συνάνθρωπός μας, που έχει ανάγκη, μόνος του.

Ο τέταρτος άξονας
αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση της καθημερινότητας.

Ο πέμπτος άξονας
αφορά στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου.

Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες και κάτοικοι του νησιού μας,

Όλες αυτές τις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχατε την ευκαιρία να μας ακούσετε όλους .
  • Είχατε την ευκαιρία να ακούσετε τις πολιτικές μας προτάσεις.
  • Τουλάχιστον όσους επιλέξαμε να μιλήσουμε για την πραγματική και αυτοδιοικητική μας ατζέντα.
  • Είχατε την ευκαιρία να αξιολογήσετε την πολιτική μας ,ακόμα και την κοινωνική μας, θα έλεγα, συμπεριφορά.
  • Τουλάχιστον όσους επιλέξαμε να είμαστε ειλικρινείς και ό,τι έχουμε, να το λέμε πάνω από το τραπέζι.
  • Τουλάχιστον αυτούς που επιλέξαμε να κινούμαστε στο φως, και όχι στο σκοτάδι του παρασκηνίου.
Εγώ μόνο ένα θέλω να σας πω.
Την Κυριακή, ψηφίζετε για την Μύκονο και τη ζωή των παιδιών σας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επαναλαμβάνω: Για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Η «Πρωτοβουλία Δράσης» αποτελείται από 62 άξιους και ικανούς Μυκονιάτες, που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής εμπειρίας και των αναγκών του νησιού μας,

ΜΟΝΟ από την ανάγνωση των βιογραφικών τους θα καταλάβετε ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει κάτι το ξεχωριστό.
  • Και να είστε βέβαιοι ότι θα κληθεί να το προσφέρει.
  • Διαθέτουμε την πείρα και την τεχνογνωσία που απαιτείται.
  • Αποδείξαμε τη διάθεση μας για συναίνεση και για συνεργασία.
  • Έχουμε την αποφασιστικότητα και τη θέληση να δουλέψουμε σκληρά, νύχτα μέρα, για να προσφέρουμε για τον τόπο μας.
Στις 18 Μαΐου δώσατε το σύνθημα για την αλλαγή.

Στις 25 Μαΐου θα επιβεβαιώσετε τη μεγάλη ανατροπή, και μετά από Δευτέρα,όλοι ενωμένοι, με μια φωνή και μια γροθιά στο πλευρό της σημερινής Δημοτικής Αρχής, για να περάσουμε με άριστα τις εξετάσεις του καλοκαιριού.
  • Όλοι μαζί για μια νέα αρχή.
  • Όλοι μαζί για να πάμε τον Δήμο μας πιο ψηλά.
  • Όλοι μαζί για το νησί μας!
  • Σας καλώ να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες.
  • Σας ζητώ να μην χαθεί ούτε μία ψήφος.
  • Η νίκη είναι κοντά και θα είναι ιστορική!
  • Η νίκη θα είναι όλων των Μυκονιατών και των κατοίκων του νησιού.
Σας ευχαριστώ.
NewsRoom Mykonos Ticker 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...