31 Μαΐ 2014

Συνήγορος του Επιχειρηματία:Είναι τελικά ο επιχειρηματίας ένοχος;

Μεγάλο μερίδιο στη κρίση και των προβλημάτων της Ελλάδας βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πολιτικό σύστημα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει......
την επιχειρηματικότητα.

Ένα μέρος του πολιτικού κόσμου , και πολλά από τα μέσα ενημέρωσης, και κομμάτι της κοινωνίας, βλέπουν την επιχειρηματική δραστηριότητα ως τον ένοχο για πολλά από τα δεινά που έφεραν τη κρίση στη χώρα.

Και βέβαια, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, «κακοί επιχειρηματίες» όπως σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, αλλά είναι κοινός τόπος, ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το σύγχρονο εργαλείο για τη δημιουργία πλούτου και έτσι η κοινωνία μπορεί να ωφεληθεί πολύπλευρα.

Ένα μεγάλο βήμα για την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, θα ήταν, καταρχήν η δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής, στα πρότυπα του Συνήγορου του Πολίτη, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής, Ο Συνήγορος του Επιχειρηματία.

Ο Συνήγορος του Επιχειρηματία θα μπορεί με σαφήνεια και αντικειμενικότητα, να επιλαμβάνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις σχέσεις τους με τους δημοσίους φορείς, στοχεύοντας στην ταχύτερη και εγκυρότερη επίλυση των προβλημάτων.
Μεταξύ αυτών, και όχι μόνο, θα είναι τα εργασιακά, ίδρυσης, λειτουργίας, εγκατάστασης, λύσης επιχειρήσεων, ασφαλιστικά, φορολογικά, συνταξιοδοτικά κλπ.

Όλοι γνωρίζουμε , ότι ένας επιχειρηματίας σήμερα ασχολείται περισσότερο με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου και όχι με το επιχειρηματικό του αντικείμενο.

Πρέπει να αντιμετωπίσει περισσότερο τα προβλήματα που του δημιουργεί το κράτος παρά να εργαστεί στο αντικείμενο της δουλειάς του, μέσα από το οποίο θα συνεισφέρει και στη κοινωνία.
Γράφει ο Γρηγόρης Ευθυμιου 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...