28 Μαΐ 2014

Τσίπρας: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή

- Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόζει τις μνημονιακές δεσμεύσεις
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποδρομής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:.......

«Δε δικαιούται να μη λογαριάζει τη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα θέματα. Δε νομιμοποιείται, ηθικά και πολιτικά, να δεσμεύει με αποφάσεις πενταετούς ορίζοντα, την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ. Δίχως τη συμφωνία του πρώτου κόμματος στης χώρα, με βάση τα προχθεσινά αποτελέσματα».

«Άλλωστε», είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το ίδιο τα Σύνταγμα προβλέπει ότι ο διορισμός διοικήσεων σε ανεξάρτητες αρχές, ακόμα και για απλές ΔΕΚΟ, προβλέπει διαδικασίες κοινοβουλευτικές, ευρύτερων διαβουλεύσεων και συναινέσεων».

«Πως είναι δυνατόν, λοιπόν», αναρωτήθηκε, «για τον Διοικητή της ΤτΕ που ορίζεται με εξαετή θητεία ή για τον Επίτροπο της χώρας στη Κομισιόν, που ορίζεται με πενταετή θητεία, ο κος Σαμαράς να μην αισθάνεται την υποχρέωση να λάβει υπόψη του τη γνώμη μας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «σε κάθε περίπτωση αυτή η πρακτική του ακραίου μικροκομματικού καιροσκοπισμού. Αυτή η πρακτική της προκλητικής αδιαφορίας για τη λαϊκής ετυμηγορίας, είναι συστατικό της Ελλάδας του χθες. Της παλιάς Ελλάδας που οσονούπω τελειώνει, μαζί με τη κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά».

Το οικονομικό πρόγραμμα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα αναπτύξει όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, είπε για:
* Επαναφορά βασικού μισθού στα 752 ευρώ

*Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα

*Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και
επιχιερήσεων

* Διαφανές, σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο όπου θα φορολογούνται τα κέρδη και όχι η παραγωγή.

* Μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία

*Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το μήνα και μείωση τιμής για τη βιοτεχνία

*Απελευθέρωση των αγορών από τα καρτέλ με σύγχρονη αντιμονοπωλιακή νομοθεσία

*Στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό
φορέα ειδικού σκοπού.

«Έχουμε δύσβατο δρόμο»

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να επανενώσει τη χώρα «ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

«Έχουμε έναν δύσβατο δρόμο μπροστά μας. Γνωρίζουμε καλά ότι εμείς δεν θα παραλάβουμε απλά καμμένη γη. Θα παραλάβουμε μια χώρα διχασμένη και διαλυμένη, πολιτικά οικονομικά και κοινωνικά. Θα την επανενώσουμε όλοι μαζί και θα την οδηγήσουμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε, για να συμπληρώσει:

«Αυτή θα είναι η ιστορική αποστολή μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιας κυβέρνησης, όμως, που φιλοδοξεί να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

Για τη νέα διοίκηση του ΣΕΒ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι προσδοκά «σε συνεργασία με ειλικρίνεια» καθώς και την ανάπτυξη μιας λειτουργικής θεσμικής σχέσης το σύνδεσμο.

Κρας τεστ η ομιλία Τσίπρα στον ΣΕΒ
Πηγή : real.gr
NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...