27 Μαΐ 2014

Πάνω από 100 αιτήσεις για το σήμα «Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας»

Ξεπερνούν τις εκατό οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για τη χορήγηση του σήματος «Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας» (Aegean Cuisine), με την πλειοψηφία τους να προέρχεται από τις Κυκλάδες και κυρίως τη Μύκονο, .....
την Άνδρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, την Πάρο και την Τήνο.

Το πρότυπο για το σήμα «Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας», που αποδίδεται σε αυτόνομα εστιατόρια και εστιατόρια τα οποία λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, παρουσίασε στις Ημέρες Γαστρονομίας (9 – 11 Μαΐου) ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD), ως αποκλειστικός Φορέας Επιθεωρήσεων που συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.

Στόχος του Επιμελητηρίου, αλλά και της TÜV HELLAS, είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί να λάβουν το σήμα μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε να λειτουργήσουν με πιστοποίηση «Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας» από τη φετινή τουριστική περίοδο.

Στόχος του σήματος είναι να αναδειχθούν και να προβληθούν τα προϊόντα που παράγονται στο Αιγαίο, να διαδοθούν τα εδέσματα του Αιγαίου, να τους αποδοθεί προστιθέμενη αξία, καθώς και να αποκτήσουν την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...