18 Οκτ 2013

Τα Κόμματα του Πετρελαίου, οι αφοί Σημίτη (Κ58), και ο πολιτικός έρωτας Αβραμόπουλου-Τσίπρα

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ!
Από το Βασίλη Μπόνιο
Έτσι είναι,  αν έτσι νομίζετε! Αίφνης νέες εταιρείες  ετοιμάζονται να ανοίξουν στην εγχώρια βιομηχανία της πολιτικής. Μιλάμε για τα νέα κόμματα με τα οποία μας απειλούν την στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια κόντρα με μεγάλο εστιακό βάθος. Μιλάμε για την σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, λίγες ώρες μετά......
την εξαγγελία των 58 διανοούμενων του Κολωνακίου(K58) που ετοιμάζονται να επανιδρύσουν την Κεντροαριστερά.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν δείχνει και καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα να κάνει μεταρρυθμίσεις με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μας είχε πρήξει με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και μόλις τοποθετήθηκε αρμόδιος υπουργός έγινε χειρότερος από τον Μήτσο Ρέππα. Οι απολύσεις πήγαν περίπατο και αναγκάζεται να απολογηθεί στα διεθνή ΜΜΕ επειδή μισθοδοτούνται  κανονικά  ακόμη και φυλακισμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου οι οποίοι έχουν διατελέσει δοοφόνοι. Ο σκληρός τεχνοκράτης Μητσοτάκης αίφνης ανακάλυψε τις αρετές των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο δε πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να πει στους Τροικανούς ότι δεν πρόκειται να πάρει άλλα δημοσιονομικά μέτρα. Πως προέκυψε από τη μια μεριά ο πρωθυπουργικός τσαμπουκάς και από την άλλη ο εφησυχασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αίσθηση ότι αυτό το χυδαίο Δημόσιο μπορεί να εξακολουθήσει να συντηρεί κηφήνες; Γιατί ο Αβραμόπουλος αγάπησε τον Τσίπρα και επιχειρούν από κοινού να κλείσουν τον απρόσεχτο Βενιζέλο στη φυλακή; Λέμε απρόσεχτος γιατί όπως θυμάσθε το παληκάρι είχε σπεύσει να βγάλει στη σέντρα τους Εβραίους όταν στριμώχθηκε για τη λίστα Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και στο χώρο της ακροδεξιάς με συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων-που ελέγχονται από συγκεκριμένα συμφέροντα-να επιχειρούν πάση θυσία να διατηρήσουν την Χρυσή Αυγή ζωντανή στην σκηνή. Μάλιστα έχουν έτοιμη και την εναλλακτική λύση-μια ηγετική ομάδα από τους Νίκη Τζαββέλα, Γιώργο Καρατζαφέρη και στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Ποιος είναι όμως ο νέος «παράγοντας» στο πολιτικό παίγνιο που προκαλεί όλη αυτή την κινητικότητα; Ε, λοιπόν δεν είναι άλλος από τα πετρέλαια και την πεποίθηση που έχουν οι μυημένοι στο πολιτικό παιγνίδι ότι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πετροδόλαρα.
Το να γίνει ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει πλέον τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στον οποίο το Mega  χρέωσε προσωπικό πολιτικό παιγνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αβραμόπουλος βλέποντας ότι οι Γερμανοί φίλοι μας ενόψει των πετρελείων επιστρατεύουν τον Κώστα Σημίτη (Κ58) αποφάσισε να δράσει γρήγορα κι αυτή τη φορά χωρίς να κρατήσει τα προσχήματα. Άλλωστε είχε προηγηθεί τηλεφώνημα γνωστού διαπλεκόμενου επιχειρηματία στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.
-Αλέξη, τα λεφτά από  είναι πολλά κι εσύ έχεις όλη την ζωή μπροστά σου για να μείνεις στην απέξω. Πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεθείς στην κυβέρνηση και μάλιστα πολύ σύντομα. Οι Κύπριοι σε 3 χρόνια θα είναι έτοιμοι να εκμεταλλευθούν το Οικόπεδο 12. Έρχονται πετροδόλαρα στη χώρα και οι Ιραηλινοί έχουν μπει δυνατά στο παιγνίδι. Ακολούθησε λοιπόν τον Αβραμόπουλο. Ο Δημήτρης ξέρει τι κάνει. Όσο για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αυτό τέλειωσε. Έρχεται το Γερμανικό κόμμα του Σημίτη- με την υπογραφή του Σπύρου- το οποίο θα στηρίζουν ο Μπουτάρης, ο Καμίνης και πολλοί άλλοι νοματαίοι του ελαφρολαικού της κεντροαριστερής τσέπης. Αλέξη, είναι πολλά τα λεφτά αγορίνα μου...

Ο Αβραμό λοιπόν έχοντας με το μέρος του, τους οργισμένους καραμανλικούς ετοιμάζεται να βγει μπροστά. Για την ακρίβεια τον πιέζουν να βγει μπροστά ώστε να μην χαρισθούν τα πετροδόλαρα στον Χρύσανθο τον Λαζαρίδη.

-Είναι δυνατόν να γίνουμε  πετρελαιοπαραγωγός χώρα και να αφήσουμε την κονόμα στα ρετάλια της Πολιτικής Άνοιξης;
Οι φωνές του επιχειρηματία ακούστηκαν ως την Συγγρού. Από την άλλη φυσικά και ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μην αφήσει το παιγνίδι να χαθεί από τον έλεγχό του.
Η πολιτική (για την ακρίβεια η κομματική) ζωή του τόπου μύρισε πετροδόλαρα και όλο και περισσότεροι θέλουν να είναι παρόντες στη μοιρασιά. Από την Νέα Χρυσή Αυγή , ως τους Κ58 των αφών Σημίτη και πάει λέγοντας. 

Πηγή : kourdistoportocali.com
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...