14 Οκτ 2013

Φθηνότερες κλήσεις από το 2014

Μειώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014, κατά 6,3%, η τιμή των τελών στη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα. Το συγκεκριμένο τέλος αποτελεί το ποσόν που παρακρατούν οι εταιρείες για........ κάθε τηλεφώνημα που πραγματοποιείται προς το δίκτυό τους και είναι ο βασικότερος παράγοντας που καθορίζει τη χρέωση μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το τέλος τερματισμού ορίζεται για το 2014 σε 1,189 σεντς ανά λεπτό, από 1,269 σεντς ανά λεπτό που ισχύει για το έτος 2013.

Σημειώνεται ότι για το 2013, υπολογίζεται σε περίπου 47 εκατ. ευρώ η εξοικονόμηση για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας, ως αποτέλεσμα της μείωσης των χονδρικών τελών τερματισμού κινητής. Έως το 2015, η εξοικονόμηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού η τελική τιμή θα διαμορφωθεί σε 1,099 σεντ/λεπτό.

«Η συγκεκριμένη μείωση ενισχύει την προσπάθεια της ΕΕΤΤ να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές αποκομίζουν το μέγιστο όφελος όσον αφορά την επιλογή, την τιμή και την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το τέλος τερματισμού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαρκή πτωτική πορεία, εξαιτίας κυρίως των σχετικών αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ).
Πηγή : enet.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...