24 Αυγ 2012

«Να μην επιτραπεί έξοδος της Ελλάδας πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ» ζητεί ο ΟμπάμαΗ κυβέρνηση Ομπάμα θα πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent που επικαλείται ανώνυμες πηγές της βρετανικής κυβέρνησης..


Η κυβέρνηση Ομπάμα θα πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent που επικαλείται ανώνυμες πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να ανησυχούν ότι αν οι δανειστές της Ελλάδας κρίνουν τις επόμενες εβδομάδες ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να εκπληρώσει τους στόχους της και η επόμενη δόση του δανείου δεν εκταμιευτεί, θα υπάρξει αυτόματα έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να μην λάβουν κάποια δραστική απόφαση πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς φοβάται ότι αυτό θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές και θα αποδυνάμωνε τις πιθανότητες επανεκλογής του Ομπάμα. 

Ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται να αντιμετωπίζουν ευνοϊκά τις αμερικανικές εκκλήσεις αφού φοβούνται πως ο Μιτ Ρόμνεϊ θα ακολουθήσει μια λιγότερο εξωστρεφή πολιτική από ό,τι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα συζήτησε για την κρίση της ευρωζώνης με τον Ντέιβιντ Κάμερον την Τετάρτη και οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαβεβαίωση της ΕΚΤ πως υποστηρίζει «σταθερά το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα ».
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Βρετανία πιέζει τους Γερμανούς για να εξασφαλίσει ότι, σε περίπτωση που η ευρωζώνη κρίνει ότι η θέση της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμη, θα ενισχυθεί το λεγόμενο «τείχος προστασίας» για την Ισπανία και την Ιταλία. Το Λονδίνο φοβάται πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από την ευρωζώνη αυτό θα αποβεί σε δραματικές αυξήσεις του κόστους δανεισμού των πιο αδύναμων κρατών της.

Πηγή :naftemporiki.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...