29 Αυγ 2012

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο τέλος της ημέρας στο γραφείο

Οι πρώτες 2-3 ώρες στη δουλειά μπορούν να καθορίσουν πως θα κυλίσουν το υπόλοιπο οκτάωρο. Ωστόσο, το πως «κλείνει» κανείς μια ημέρα στο γραφείο είναι πολύ σημαντικό για το πως θα ξεκινήσει η επόμενη.
Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τελειώνετε την εργασιακή σας ημέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:.......

Αξιολογείστε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας

Πρέπει να είστε βέβαιοι πως καταφέρατε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν μπορείτε να τελειώσετε κάποια δουλεία λίγο πριν φύγετε, κάντε το. Θα εξοικονομήσετε χρόνο από την αυριανή μέρα.

Κοιτάξτε τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας
Είναι σημαντικό να είστε καλά οργανωμένοι για την επόμενη μέρα. Θα έχετε λιγότερο άγχος αν όλα είναι «υπό έλεγχο».

Συζητήστε με τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους σας
Είναι ανθρώπινο αλλά και επαγγελματικό να αποχαιρετάτε συναδέλφους πριν φύγετε από το γραφείο. Το τέλος της ημέρας είναι και μια ιδανική ευκαιρία να βεβαιωθείτε πως είναι όλα καλά ρυθμισμένα.

Βάλτε τάξη στο γραφείο σας
Δεν απαιτούνται περισσότερα από 15 λεπτά στο τέλος της ημέρας να τακτοποιήσετε το «χάος» στο χώρο του γραφείου σας. Θα είναι ευχάριστο το περιβάλλον που θα βρείτε και την επόμενη μέρα.

Τελειώστε με μη-επείγουσες δουλείες
Η ιδανική στιγμή να ασχοληθείτε με εργασίες που δεν απαιτούν προσωπική επικοινωνία, τηλεφωνήματα και e-mail. Ακόμη, σκεφτείτε τις επαφές που έχετε να κάνετε αύριο.

Μην αφήσετε εκκρεμότητες

Είναι σημαντικό να αφήνετε το άγχος της δουλειάς πίσω σας όταν φεύγετε από το γραφείο. Τακτοποιήστε λοιπόν όλες τις εκκρεμότητες πριν φύγετε για να μη τριγυρνούν στο μυαλό σας όλο το βράδυ.

Δημιουργήστε μια νέα λίστα υποχρεώσεων
Είναι μέρος της σωστής οργάνωσης της δουλειάς σας. Οπτικοποιείστε ό,τι έχετε να κάνετε δημιουργώντας λίστες "to-do" με δουλειές κατά σειρά προτεραιότητας.

Αναλογιστείτε «πως πήγε η μέρα»
Οι περισσότεροι το αμελούν. Ωστόσο, βοηθά στο να αποκομίζετε αίσθημα ικανοποίησης από την εργασία σας.

Χαιρετίστε συνεργάτες
Δείτε το σαν ένα είδος ευχάριστης «ρουτίνας» λίγο πριν αναχωρήσετε για το σπίτι σας καθημερινά.

Αναλογιστείτε μια επιτυχία της ημέρας, κάτι που πήγε καλά
Και όχι μόνο. Βρείτε χρόνο να ευχαριστήσετε ή να δώσετε τα εύσημα σε συναδέλφους για κάποια επιτυχία. Οι καλές σχέσεις εργασίας βελτιώνουν την αίσθηση ικανοποίησης που αντλείτε από τη δουλειά σας. Τα θετικά μηνύματα και σκέψεις κάνουν καλό σε όλους.

Σκεφτείτε το περιβάλλον, απενεργοποιήστε συσκευές
Δεν υπάρχει λόγος να μένει ανοιχτός ο υπολογιστής και άλλες συσκευές που δεν χρησιμποιείτε.

«Αποσυνεδεθείτε» πλήρως από το εργασιακό περιβάλλον
Μην μεταφέρετε το άγχος του γραφείου στο σπίτι και την οικογένεια σας. Απενεργοποιήστε κινητά τηλέφωνα και μη διαβάζεται εργασιακά e-mail από το σπίτι.

Κατευθυνθείτε στο σπίτι σας
Μην μένετε παραπάνω ώρες στο γραφείο για να κάνετε καλή εντύπωση. Στο τέλος της ημέρας χρειάζεστε ξεκούραση. Χαλαρώστε στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους σας.Πηγή :kerdos.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...