29 Αυγ 2012

Tα παραμύθια που σου σερβίρει ο αγαπημένος σου και η πραγματικότητα..

 
Παρόλο που το ρομάντζο πηγαίνει χεράκι, χεράκι με τις σχέσεις, η αφέλεια μιας ερωτευμένης γυναίκας την οδηγεί συχνά στο να τρώει το παραμύθι από τον αγαπημένο της.

Ξέχνα τα σενάρια αγάπης και φαντασίας των ταινιών, ξέχνα τα μυθιστορήματα που διάβαζες μικρή, αρνήσου το κουτόχορτο που σε ταΐζει και κατάρριψε επιτέλους τους μύθους που στοιχειώνουν την πραγματικότητα που ζεις.......


1. Το παραμύθι: "όσο είμαστε μακρυά ο έρωτας μας θα φουντώσει": η ιδέα του να περνάτε κάποιον καιρό χώρια, είναι συνηθισμένη τακτική των αντρών που θέλουν λίγο χώρο για τον εαυτό τους και μόνο. Εκεί πέφτει και η ανάλογη ατάκα: ''θα δεις πόσο πολύ θα μου λείψεις την εβδομάδα που θα πάω διακοπές στη Μύκονο με τους κολλητούς''.
 

Και η πραγματικότητα: "μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονούνται". Αν ο καλός σου ζητάει τέτοιες ώρες ή ημέρες απομόνωσης από εσένα, κάτι δεν πάει καλά. Μια φορά την εβδομάδα με τους φίλους είναι φυσιολογική απαίτηση, μια εβδομάδα το καλοκαίρι μόνος, θα το καταπιείς. Ένα μήνα σε άλλη ήπειρο, μην το φας το παραμύθι. Σίγουρα θα σου στείλει κανένα γλυκό μηνυματάκι, για να δείξει το ενδιαφέρον του, αλλά μην τσιμπήσεις. Αν θέλει να είναι μακρυά, πρόβλημά του. Ενημέρωσέ τον πως και σένα θα σου λείψει μεν, αλλά εύχεσαι να σε βρει εκεί που σε άφησε (όταν γυρίσει) δε.

2.Το παραμύθι: "η αγάπη μας θα τα νικήσει όλα". Αν ο Τζον Λένον έπεισε όλο τον κόσμο πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αγάπη, εύλογα σκέφτεσαι πως κάποιο δίκιο θα είχε. Με τον ίδιο τρόπο, ο καλός σου σε έπεισε πως η αγάπη σας θα νικήσει όλα τα εμπόδια που σας χωρίζουν και ας μιλάμε για διαφορετικές θρησκείες, πολιτικές αντιλήψεις ή ακόμα και οικονομικό στάτους.


Και η πραγματικότητα: "όταν η φτώχεια μπαίνει, η αγάπη δραπετεύει απ' το παράθυρο". Είτε το θέλεις είτε όχι, οι στέρεες σχέσεις χτίζονται επάνω σε σταθερά θεμέλια. Αν αρχικά παραβλέψεις αυτά τα θεμέλια, εξ' αιτίας του πάθους, εν καιρώ θα τα βρεις μπροστά σου. Γιατί εσύ μπορείς να αγαπήσεις έναν άνθρωπο διαφορετικής εθνικότητας, το περιβάλλον στο οποίο ζεις όμως, δύσκολα θα το αποδεχτεί.


Ακόμα κι αν τώρα ζεις το παραμύθι της παντοδύναμης αγάπης, πρέπει να προετοιμαστείς για μελλοντικές καταστάσεις που θα διχάσουν εσένα και τον αγαπημένο σου. Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας που έχεις. Γιατί μπορεί η αγάπη σας να μην έχει σύνορα. Όμως είσαι διατεθειμένη να θυσιάσεις το πλουμιστό σου νυφικό για ένα μουσουλμανικό γάμο;

3. Το παραμύθι: "ο έρωτας είναι τυφλός". Φυσικά και ο αγαπημένος σου ερωτεύτηκε τα εσωτερικά χαρίσματα και την καλοσύνη της ψυχής σου. Ή τουλάχιστον αυτό αναγνώρισε ως το μεγαλύτερο προσόν που διαθέτεις. Με αυτό το σκεπτικό και μηδέν τύψεις, έβαλες δέκα κιλά από την ημέρα που σε γνώρισε.
 

Και η πραγματικότητα: ''Ο έρωτας από τα μάτια πιάνεται..''. Μην έχεις αυταπάτες. Ο καλός σου δεν πρόλαβε να δει κανένα εσωτερικό σου χάρισμα στο κλαμπάκι που σε γνώρισε. Μάλλον το καυτό μίνι σου τον εντυπωσίασε, τουλάχιστον στην αρχή. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι διαρκώς στην τρίχα! 

Όμως πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου τακτικά. Πώς να αντέξει την τρίχα κάγκελο στα πόδια σου, ο καημένος; Σκέψου πως κι εσύ από την πλευρά σου δεν θα έβλεπες με καλό μάτι αντίστοιχες λεπτομέρειες που τον απομυθοποιούν.

4. Το παραμύθι: ''σου δείχνει την αγάπη του με πράξεις''. Για περισσότερο από ένα χρόνο που διαρκεί η σχέση σας, περιμένεις με αγωνία να σου πει το πολυπόθητο Σ'ΑΓΑΠΑΩ. Ουχί. Όποτε η κουβέντα πηγαίνει προς τα εκεί, σου θυμίζει πως δεν είναι καλός στα λόγια, αλλά δείχνει την αγάπη του εμπράκτως, που το θεωρεί και πιο σημαντικό.
 

Και η πραγματικότητα: ''χρόνια προσπαθώ, αυτό που χρόνια αποφεύγεις, το Σ'ΑΓΑΠΩ, το Σ'ΑΓΑΠΩ''.Γυναίκα είσαι και σου αρέσουν και τα δώρα, και οι πράξεις αγάπης και τα μονόπετρα και όλα αυτά τα συγκινητικά. Αλλά δεν μπορεί... Κάπου εκεί βαθιά, έχεις μεγάλη ανάγκη να ακούσεις και μια καλή κουβέντα από τον αγαπημένο σου, έναν λόγο λατρείας, έστω ότι είσαι πολύ όμορφη σήμερα. Ένας άντρας που φοβάται τόσο τις λέξεις, ανήκει σε δύο κατηγορίες: είτε είπε μια φορά τα μεγάλα λόγια και την πάτησε, είτε δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμος να τα πει. Θύμισε του πως οι πράξεις είναι καλές, αλλά θέλεις να ακούσεις κάποια στιγμή και τα λόγια που θα έπρεπε να τις συνοδεύουν.

5. Το παραμύθι: ''Μα δεν τελειώσαμε, το χρόνο απλά για λίγο τον παγώσαμε''. Τον θυμάσαι ακόμα με δάκρυα στα μάτια να σε βάζει στο υπεραστικό λεωφορείο, φωνάζοντας πως δεν τελειώσατε ακόμα! Από τότε δεν τον έχεις ξαναδεί... Εσύ, σαν πιστή Πηνελόπη κράτησες τα λόγια του φυλακτό και περιμένεις ακόμα να ξαναγυρίσει. Βλέπεις και τη Μακρυπούλια με τον Ρέμο που όλα-δεν-τελειώνουν και παίρνεις έξτρα κουράγιο.
 

Και η πραγματικότητα: Πηνελόπη ξύπνα... ο Οδυσσέας το κάνει με την Κίρκη''. Η Ωραία Κοιμωμένη περίμενε τον πρίγκηπα 1.000 χρόνια, η Χιονάτη καμιά εκατοστή, αλλά εσένα σε κόβω σαν την μπάμπω στις Μεγάλες Προσδοκίες του Ντίκενς, να περιμένεις τον σύντροφο που σε παράτησε ντυμένη με το νυφικό. 
Εν τω μεταξύ ο Οδυσσέας έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, περιστοιχίζεται από καμιά δεκαριά πιπίνια (όταν δεν κάνει σεξ με την Κίρκη), οι μνηστήρες κουράστηκαν να περιμένουν και άλλαξαν φύλλο και 'συ χρειάζεσαι λιποαναρρόφηση για να αφαιρέσεις τα ψωμάκια από το καθισιό που έριξες περιμένοντας.

Και η αλήθεια: μπορείς να διατηρείς τον ρομαντισμό και την ευαισθησία που διαθέτεις ως χαρακτήρας, χωρίς να γίνεσαι υποχείριο κανενός. Ξέχνα τον πρίγκηπα ή τον ιππότη καβάλα στο άλογο και συμβιβάσου με ένα σύγχρονο μέσο αστό. Τουλάχιστον θα γλυτώσεις τα φιλιά με αμφίβια. Γιατί αντίθετα απ' ότι λένε τα παραμύθια, υπάρχουν κάτι πρίγκιπες που μεταμορφώνονται σε βατράχους στο άψε, σβήσε. Και άντε να τους κυνηγάς στα λασπόνερα και τις λιμνούλες!
Πηγή : psixologikosfaros
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...