29 Αυγ 2012

Οργασμός: Τι είναι τελικά;

Γράφει η Νίκη Ζαρκάδα ,ψυχολόγος
Ίσως, το μοναδικό κεφάλαιο του σεξ που έχει απασχολήσει τόσο πολύ: ο γυναικείος οργασμός!
Άπειρες συζητήσεις, αμέτρητα σχόλια. Μύθοι, αλήθειες, ψέματα, ιστορίες, φαντασίες, ερωτηματικά... Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα εξηγεί τελικά τι είναι ο γυναικείος οργασμός που τόσο πολύ μας έχει απασχολήσει όλους. Άντρες και γυναίκες...


-Ο οργασμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας, καθώς εκφράζει το αίσθημα της απόλυτης ηδονής και ικανοποίησης τόσο σε βιολογικό-σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο που βιώνει η γυναίκα είτε μέσω της σεξουαλικής επαφής, είτε μόνη της μέσω του αυνανισμού.


-Ο οργασμός, ως μηχανισμός στη γυναίκα δεν είναι απόλυτα γνωστός. Φαίνεται να ξεκινάει από το οργασμικό οροπέδιο (πλατό), που είναι η συνέχεια της σεξουαλικής διέγερσης στη γυναίκα, προκειμένου να επέλθει η ολοκλήρωση της εφύγρανσης του κόλπου -η τάση της διόγκωσης των έξω γεννητικών οργάνων και κυρίως του αιδοίου.


-Από πολλές γυναίκες περιγράφεται ως εκείνη η στιγμή όπου βιώνουν έντονη κολπική εφύγρανση, αύξηση των καρδιακών παλμών, συσπάσεις της μήτρας και μούδιασμα ή γλύκα στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων.


-Η γυναίκα μπορεί να έχει έναν ή και παραπάνω οργασμούς (πολυοργασμική κορύφωση) σε μία σεξουαλική επαφή.


-Πολλές γυναίκες θεωρούν πως αν δεν έχουν οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή, έχουν πρόβλημα. Από την άλλη, συχνά οι άνδρες έχουν μια αγωνία να ικανοποιούν σε κάθε επαφή τη σύντροφό τους, κάτι που ίσως σε ένα βαθμό εκφράζει τη δική τους ανασφάλεια για το σεξουαλικό τους ρόλο, δηλαδή για το πως οι ίδιοι λειτουργούν και φαίνονται ως εραστές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η γυναίκα δεν χρειάζεται να έχει κάθε φορά που κάνει σεξ οργασμό και πως μπορεί να απολαμβάνει την επαφή, όντας ικανοποιημένη και χωρίς οργασμική κορύφωση, καθώς απολαμβάνει το σεξ με τον άνθρωπο που έχει επιλέξει και ποθεί.


-Μελέτες υποστηρίζουν πως μια γυναίκα είναι ικανοποιημένη με έναν ή δύο οργασμούς την εβδομάδα και είναι δυνατόν να απολαμβάνει την επαφή ακόμα και αν δεν έχει οργασμό, ειδικότερα εάν αυτή συμβαίνει με το σεξουαλικό της σύντροφο, με τον οποίο νιώθει καλά και σε συναισθηματικό επίπεδο.


-Οι σύντροφοι που αναζητούν με αγωνία και εμμονικό τρόπο τον οργασμό, πολλές φορές απομακρύνονται από την ουσία της επαφής, που είναι η ψυχική και σωματική επαφή που οδηγεί τελικά το ζευγάρι σε συναισθηματική πληρότητα.


-Ο οργασμός στη γυναίκα είναι ένας, είτε είναι κλειτοριδικός είτε είναι κολπικός και πάντα συνοδεύεται από συσπάσεις των μυών του κόλπου. Πηγή : tlife.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...