30 Αυγ 2012

Νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Τ.Τ. την Παρασκευή

Νέα εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή, 31 Αυγούστου οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώ με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου τους οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας έως την Κυριακή.......

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο, ο σύλλογος εργαζομένων του Τ.Τ. καλεί το κ. Στουρνάρα, με οποιοδήποτε επιτελείο οικονομικών εμπειρογνωμόνων, να στοιχειοθετήσει τη μη βιωσιμότητα του ΤΤ σε σχέση με τις αποκαλούμενες τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πριν το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, ήταν η πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και η τρίτη στην Ευρώπη σε επάρκεια κεφαλαίων», ενώ «στην πορεία των 112 χρόνων του ουδέποτε έως σήμερα έχει επιβαρύνει το ελληνικό Δημόσιο έστω και με ένα ευρώ».

Αντίθετα, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, την τελευταία μόνο πενταετία, το ελληνικό Δημόσιο «έχει εισπράξει πάνω από 3 δισ. ευρώ από το Τ.Τ.» και «η ποιότητα χαρτοφυλακίου χορηγήσεων είναι η καλύτερη της αγοράς και οι επισφάλειες δανείων οι χαμηλότερες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

Σύμφωνα τέλος με την ανακοίνωση, «η εξάρτησή του Τ.Τ. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα Ελλάδος, σε σχέση με τις καταθέσεις του, είναι κάτω του 25%, όταν σε συγκεκριμένες συστημικές είναι πάνω από 120%».


Πηγή :naftemporiki.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...