30 Αυγ 2012

Νικήστε τους πόνους της περιόδου εναλλακτικά

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον κάθε ξεχωριστά, εμμένοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Προκειμένου, λοιπόν, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σας αποτελεσματικά, πρέπει να έχει γίνει από τον ομοιοπαθητικό γιατρό μια πλήρης εξέταση, αλλά και να έχει περάσει το απαραίτητο – ανάλογα με το άτομο – διάστημα ώστε να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα. Οι πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις και τα συμπτώματα τους είναι:......


BELLADONA: 

Συστήνεται σε γυναίκες με πολύ έντονο πόνο, ο οποίος εστιάζεται σε όλη την περιοχή της κάτω κοιλίας. Χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη αιμορραγία και το ζωηρό κόκκινο χρώμα του αίματος. Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτό τον τύπο ενοχλούνται από το παραμικρό τράνταγμα, αισθάνονται συνήθως ζέστη, ενώ την ώρα του πόνου έχουν παγωμένα άκρα.

CALCAREA PHOSPHORICA: 

Συστήνεται όταν ο πόνος εντοπίζεται στην περιοχή της πλάτης. Υπάρχει κι εδώ μεγάλη αιμορραγία, ενώ το αίμα έχει κόκκινο χρώμα, αν η γυναίκα αδιαθετήσει στις μέρες της, και σκούρο αν η περίοδος καθυστερήσει. Κοινά χαρακτηριστικά είναι η αίσθηση κρύου την ώρα του πόνου και η έντονη νευρικότητα. Συνήθως ο πόνος είναι χειρότερος το πρωί ενώ η μητρορραγία μπορεί να συνοδεύεται από κομμάτια αίματος.

CHAMOMILLA: 

Για απαιτητικές γυναίκες με νευρικότητα, που ζεσταίνονται εύκολα. Η μεγάλη ποσότητα αίματος σκούρου χρώματος με πήγματα, καθώς και η ομοιότητα του πόνου με τους πόνους του τοκετού είναι συνηθισμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον υπάρχει ευαισθησία στο άγγιγμα των θηλών κατά την έμμηνο ρύση, αλλά και γενικότερα.  

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να δράσουν τόσο προληπτικά όλο και κατασταλτικά. Ιδανικό, όμως, είναι να τα χρησιμοποιήσετε τέσσερις μέρες πριν την περίοδο σας ή, αν έχετε ασταθή κύκλο, αμέσως μόλις αρχίσουν τα προειδοποιητικά συμπτώματα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:  

Πολύ ισχυρή δράση έχουν το χαμομήλι, το γεράνι, το δενδρολίβανο, το ιεροβότανο, και η μέντα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωριστά ή σε . Βέβαια, όσο περισσότερα αιθέρια έλαια συνδυάσετε, τόσο πιο δραστικό θα είναι το αποτέλεσμα. Κάντε μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς και αμέσως μετά σκεπαστείτε με μία κουβέρτα και μείνετε σε αυτή τη θέση χαλαροί για λίγη ώρα. Τα αιθέρια έλαια θα εισχωρήσουν στον οργανισμό και θα ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 

Ανά 5ml από οποιοδήποτε φυτικό λάδι (π.χ. αμυγδαλέλαιο) = 3 σταγόνες αιθέριων ελαίων (πριν την περίοδο) ή 5 σταγόνες αιθέριων ελαίων (κατά τη διάρκεια της περιόδου, όταν νιώθετε έντονο πόνο).
ΠΡΟΣΟΧΗ!  

Μην απογοητευτείτε στην περίπτωση που δεν νιώσετε άμεση ανακούφιση. Αν κάνετε υπομονή, θα παρατηρήσετε σταδιακή βελτίωση τους επόμενους μήνες.

ΒΟΤΑΝΑ

Το φασκόμηλο, το χαμομήλι και το τίλιο με τη μορφή αφεψήματος θεωρούνται τα πιο κατάλληλα για την ανακούφιση από τους έντονους πόνους της περιόδου. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωριστά ή σε συνδυασμό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ 1:  

Βράστε φασκόμηλο ή τίλιο με νερό. Στη συνέχεια προσθέστε 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, για δραστικότερα αποτελέσματα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΟΣ 2: 

Βράστε νερό. Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά, ρίξτε το χαμομήλι. Σουρώστε και αν θέλετε προσθέστε 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.
ΓΙΟΓΚΑ
Η γιόγκα βοηθάει σημαντικά στην ανακούφιση από τους έντονους πόνους της περιόδου. Καλό όμως είναι να αποφεύγετε τις ασκήσεις τις δύο πρώτες μέρες της περιόδου. Όταν νιώθετε έντονο πόνο, οι αναπνοές σας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων δεν πρέπει να είναι υπερβολικά βαθιές, προσπαθήστε όμως να φέρνετε τον αέρα στο διάφραγμα σας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ένα είδος μασάζ στην κοιλιακή χώρα, που θα σας ανακουφίσει.
ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ: 
Καθίστε οκλαδόν με ίσια πλάτη και λυγισμένα γόνατα και ενώστε τα πέλματα μεταξύ τους. Πιάστε τους αστραγάλους σας με τα δύο χέρια και φέρτε τους αγκώνες πάνω από τους μηρούς. Εισπνεύστε και στη συνέχεια εκπνεύστε, ενώ γέρνετε ελαφρά μπροστά και πιέζετε τους μηρούς με τα μπράτσα. Μετρήστε μέχρι το τρία, λύστε το σώμα σας και επαναλάβετε την άσκηση άλλες τρεις φορές.  

Τι θα κερδίσετε: 
Η συγκεκριμένη στάση ανοίγει τα ισχία και τους γοφούς και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. 

ΓΕΦΥΡΑ:  
Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατα και φέρτε τα πέλματα όσο πιο κοντά μπορείτε στους γλουτούς. Τα πόδια πρέπει να απέχουν λίγο μεταξύ τους (περίπου στο ύψος των ώμων) και να είναι παράλληλα. Βάλτε τα χέρια σας στα πλάγια με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω. Χαλαρώστε τον αυχένα και τους ώμους. Εκπνεύστε σπρώχνοντας ελαφρά τη μέση σας προς το πάτωμα. Εισπνεύστε και ανασηκώστε τους γοφούς όσο γίνετε πιο ψηλά, τεντώνοντας την πλάτη. Το πηγούνι πρέπει να ακουμπάει στη λακκουβίτσα του λαιμού σας. Εκπνέοντας, χαμηλώστε το σώμα σας. Επαναλάβετε άλλες τρεις φορές.  

Τι θα κερδίσετε:  
Δοκιμάζοντας τη «γέφυρα» αρκετές φορές, θα καταφέρετε να δυναμώσετε την περιοχή των γεννητικών σας οργάνων και γενικότερα τη λεκάνη σας.  
Πηγή : mylady
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...