30 Αυγ 2012

Ντέρμπι για την εκλογή του γραμματέα της ΝΔ


Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια η ψηφοφορία για την εκλογή του 4ου γραμματέα στην ιστορία της ΝΔ θεωρείται τόσο αμφίρροπη. Δύο έμπειρα πολιτικά πρόσωπα ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που γνωρίζουν πολύ καλά την «γαλάζια» βάση διεκδικούν την κομματική θέση σε μια πολύ δύσκολη πολιτικά περίοδο.......
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει ουδετερότητα από την εκλογική διαδικασία καθώς δεν επιθυμεί να ανοίξει κανένα εσωκομματικό μέτωπο και ιδίως αυτή την κρίσιμη στιγμή που περνάει η χώρα.

Ωστόσο, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Βήμα FM κατήγγειλε παρεμβάσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά υπέρ του Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα στελέχη εντός η εκτός εισαγωγικών που εδράζονται στη Συγγρού κι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το 18% των εκλογών του Μαΐου που πήρε η Νέα Δημοκρατία, το ιστορικό μικρότερο ποσοστό και ως Βασιλικότεροι του Βασιλέως τηλεφωνούν και η φράση που λένε είναι, «η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε». Τι θα πει η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε» είπε χαρακτηριστικά «ανάβοντας τα αίματα» μία μέρα πριν από την εκλογική διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κράτησε χαμηλούς τόνους όπως πράττει από την πρώτη στιγμή και δηλώνει πως «δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Ο κ. Κακλαμάνης είναι αγαπητός και ξεχωριστός Κοινοβουλευτικός και κοινωνικός φίλος. Σ΄ αυτές τις διαδικασίες αλίμονο κι να υπήρχε παρέμβαση από την ηγεσία Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα».

Το δίλημμα Καραμανλή
Στην συνεδρίαση θα δώσει το παρών και ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον Νικήτα Κακλαμάνη όσο και με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Άλλωστε και οι δύο είχαν υπουργοποιηθεί επί Πρωθυπουργίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικήτας Κακλαμάνης πριν δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητα του την συζήτησε πρώτα με τον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Κώστα Καραμανλή. 
Πηγή : real
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...