20 Ιουλ 2011

Η ΕΣΕΕ ζητεί να αρθούν οι ποινές φυλάκισης και το αυτόφωρο για μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΝA ανασταλούν οι διατάξεις που προβλέπουν αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 για όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, καθώς και διώξεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, οι οφειλέτες του Δημοσίου για τους οποίους ισχύουν οι ποινές αυτοφώρου και φυλάκισης είναι...
716.000, ενώ οι αντίστοιχοι οφειλέτες του ΙΚΑ που απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η συντηρητική κατάσχεση εμπορευμάτων, είναι 244.000.
Σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα των οφειλών προς το Δημόσιο, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι δέχεται σωρεία διαμαρτυριών από το σύνολο της επικράτειας καθώς «η ποινική καταστολή της οφειλής και η ρεαλιστική πια απειλή της φυλακής, έρχονται να προστεθούν στις λοιπές εισπρακτικές τακτικές, με τους δικαστικούς επιμελητές να εισβάλλουν στα καταστήματα την ώρα που λειτουργούν και να προχωρούν σε επιβολή μέτρων αναγκαστικής κατάσχεσης εμπορευμάτων και παγίων περιουσιακών στοιχείων, πολλές φορές ενώπιον πελατών και φιλοθεάμονος κοινού, που μαζεύεται για να παρακολουθήσει τη διαπόμπευση».
Στην αντίστοιχη επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη για τις οφειλές προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι «αντιλαμβανόμαστε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, για την οποία δεν αισθανόμαστε ότι ευθύνονται οι μικροί και μεσαίοι έμποροι, ωστόσο για να συνεχίσει να υπάρχει ΟΑΕΕ πρέπει πρωτίστως να συνεχίσουν να υπάρχουν επιχειρήσεις για να καταβάλλουν τις εισφορές τους».

Πηγή: Express.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...