6 Μαρ 2014

Θέλετε να χάσετε κιλά; Οι επιστήμονες συνιστούν Tetris -Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που κόβει την όρεξη

Εχει περάσει λίγη ώρα από τη στιγμή που τελειώσατε με το μεσημεριανό σας και έχετε ακόμη μία λιγούρα. Πριν πέσετε με τα μούτρα σε κάποια λιχουδιά που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας προσθέσει θερμίδες, πέστε.......
με τα μούτρα στο Tetris. Εξάλλου το συνιστούν Βρετανοί επιστήμονες.

Οπως αναφέρουν τα στοιχεία της έρευνας «Appetite» του Ινστιτούτου Νόησης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, το Tetris μπορεί να μειώσει τη λαχτάρα για τσιμπολόγημα. Μάλιστα, αρκούν 3 λεπτά παιχνιδιού. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες αποσπά την προσοχή του εγκεφάλου, μειώνοντας την επιθυμία για φαγητό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 100 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Οι επιστήμονες ζήτησαν να βαθμολογήσουν την ένταση της λαχτάρας που ένιωθαν για λιπαρά φαγητά, που προσθέτουν θερμίδες.

Την ώρα που ήθελαν να τσιμπολογήσουν κάτι παχυντικό, οι μισοί από αυτούς έπαιξαν Tetris για τρία λεπτά, ενώ οι άλλοι μισοί περίμεναν το κομπιούτερ να «φορτώσει» το παιχνίδι.

Τα στοιχεία που προέκυψα εντυπωσιακά... Οσοι έπαιξαν Tetris ανέφεραν μείωση κατά 24% της λαχτάρας τους για την παχυντική λιχουδιά, σε σύγκριση με όσους δεν είχαν κατορθώσει να παίξουν.
Πηγή : iefimerida.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...