27 Μαρ 2014

Επί 19 ώρες τουρκική κορβέτα παραβίαζε τα ελληνικά χωρικά ύδατα!

Σοβαρή τουρκική πρόκληση
Γύρω από 10 ελληνικά νησιά κινήθηκε η τουρκική κορβέτα «Bandirma» που μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 09:45 το πρωί της Τετάρτης και παρέμεινε.....
στο νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο σχεδόν μία μέρα παραβιάζοντας κατά βούληση την ελληνική χωρική θάλασσα.

Ως σοβαρή πρόκληση αξιολογείται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ο πλους της τουρκικής κορβέτας «Bandirma» εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στο νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο με δεδομένο ότι διήρκεσε σχεδόν 19 ώρες! 

Η στρατιωτικού τύπου «κρουαζιέρα» του τουρκικού πολεμικού πλοίου περιελάμβανε τουλάχιστον 10 ελληνικά νησιά, από την Ρόδο και την Εύβοια, μέχρι τη Σαντορίνη και την Μήλο!

Η τουρκική κορβέτα, προερχόμενη από την ανατολική Μεσόγειο, μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα την 26η Μαρτίου περίπου στις 09:45 το πρωί από την περιοχή βορείως της Ρόδου. Αφού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Ρόδο το τουρκικό πολεμικό ξαναβγήκε στα διεθνή ύδατα πλέοντας βόρεια της Καρπάθου. Στη συνέχεια πέρασε ανοιχτά της Ανάφης, κινήθηκε βόρεια της Σαντορίνης, νοτιοδυτικά της Φολεγάνδρου, νότια της Μήλου όπου άλλαξε πορεία περιπλέοντας ουσιαστικά το νησί. 

Η κορβέτα «Bandirma» συνέχισε κινούμενη δυτικά της Μήλου, πέρασε δυτικά από τη Σέριφο, συνέχισε ανοιχτά της Κύθνου, περιέπλευσε την Κέα διερχόμενη μεταξύ του νησιού και του Σουνίου, διήλθε από το στενό μεταξύ Κέας-Κύθνου και συνέχισε κινούμενη με χαμηλή ταχύτητα προς την Άνδρο. 
Τελικώς, τα ξημερώματα της Πέμπτης η κορβέτα «Bandirma» βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα πλέοντας ανάμεσα σε Άνδρο και Εύβοια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη, δηλαδή σχεδόν 24 ώρες μετά την έναρξη της ιδιότυπης... χαρτογράφησης των Κυκλάδων από την «Bandirma», «η τουρκική κορβέτα βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης διερχόμενη από το στενό Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) και ακολουθώντας πορεία βορειοανατολική».

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του».
Πηγή : protothema.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...