29 Μαρ 2014

Τα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ με αύξηση των εισακτέων

Απομένουν λιγότεροι από 2 μήνες για τις φετινές πανελλαδικές και πλέον το τοπίο για τους φετινούς υποψηφίους έχει ξεκαθαρίσει. Χρειάστηκε βέβαια να αλλάξει τις αρχικές του θέσεις το Υπουργείο Παιδείας αφού θυμίζουμε ότι........
σε έγγραφό του υποστήριζε ότι δεν μπορεί το 10% να ισχύσει και για τους υποψηφίους του 2012 γιατί θα διεκδικήσουν τις ίδιες θέσεις υποψήφιοι δυο διαφορετικών πανελλαδικών εξετάσεων. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φετινοί υποψήφιοι:

1. Μπορούν να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση οι απόφοιτοι του 2012 και του 2013. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο το διάστημα που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

2. Το 10% ισχύει για πρώτη φορά και τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ ομάδα Α (εξέταση με 4 μαθήματα)

3. Καταργούνται οι ειδικές κατηγορίες και πλέον όσοι εντάσσονταν σε αυτές θα έχουν το δικαίωμα των ελεύθερων μετεγγραφών.

4. Οι σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι στο μηχανογραφικό δελτίο και θα δηλωθούν κανονικά από τους φετινούς υποψηφίους. Η εισαγωγή των επιτυχόντων στις σχολές θα γίνει το 2015-2016.

5. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές, τις σχολές της Αστυνομίας και του Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αναφέρονται στις προκηρύξεις των εν λόγω σχολών.

Αριθμός Εισακτέων

Όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων όπως έχει αποκαλύψει το news.gr, μπορεί με μια πρώτη ανάγνωση να είναι αυξημένος λόγω και της ενσωμάτωσης των ειδικών κατηγοριών όμως για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα θα πρέπει να γίνει σύγκριση των εισακτέων της γενικής σειράς και των ειδικών κατηγοριών του 2013 με τον αριθμό του 2014. Ακολούθως παρουσιάζονται οι σχολές όπου αυξάνονται οι εισακτέοι. Όπως διαπιστώνει κανείς πρόκειται για περιφερειακά τμήματα ο αριθμός των οποίων αναμένεται να μειωθεί μετά τις ελεύθερες μετεγγραφές που θα πάρουν εισαχθέντες σε κεντρικά ΑΕΙ.
 
Πηγή : news.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...